~¤~ TRANSPORTUS - Egy Zsupszkulcs Harry Potter Világába! Pottermore, Warner Bros. Studio Tours, HP Park, My Hogwarts ~¤~
Harry Potter

http://images6.fanpop.com/image/photos/32300000/The-Golden-Trio-3-harry-ron-and-hermione-32308193-500-550.png

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. már kapható DVD és Bluray változatokban is. Ha még nincs meg, szerezd be most! Az utolsó Potter film méltán nevezhető a legjobbnak a szériában, s ezt reméljük a díjátadó gálák szezonjában is visszakapjuk majd. Emellett jövőre nyitja meg kapuit a Warner Bros. stúdió túrái, valamint hamarosan mindenki számára elérhető lesz a Pottermore is. S ha ez nem lenne elég, kedvenc HP sztárjaink tovább fényesednek odafent, s sorra kerülnek újabb és újabb filmjeik a mozikba rajongóik elé. Harry Potter örök - amíg a rajongók is úgy szeretnék!

 
Üdv

Üdv a Transportus.gp-n! Fawkes vagyok, a szerkesztő: minden HP fant szeretettel várok, ugyanis ez az oldal a méltán népszerű J.K.Rowling híres köteteivel és annak film feldolgozásaival, a Harry Potter heptalógiával foglalkozik. Napi frissek, rengeteg modul és érdekesség vár rád, úgyhogy érdemes néha felnézned. Ne feledd: Transportus! - Egy zsupszkulcs Harry Potter világába!

 
Tartalom

Úgy gondolom tartalmas oldalam van, persze ez nem azt jelenti, hogy nincs már mit bővítenem. Rengeteg modult, gyűjteményt, lexikont és mi egyéb mást találtok itt, és persze az oldalnak egy saját Gallery-je is van, melybe szintén érdemes néha benézni! Arról nem is beszélve, hogy (szinte) naponta olvashattok frisseket, híreket Harry Potter világából. Úgyhogy szerintem érdemes egy kicsit körülnézni a Transportuson!

 
Adatok

Az oldal címe Transportus.gp, aminek témája a Harry Potter sorozat. Ez a 2. komolyabb weblapom, az első a GoToVarázsVilág.gp volt, mely szintén a Harry Potterrel foglalkozott és mely ma a Transportus.gp képgalériájaként funkcionál. Az oldal 2009.04.05-én jött létre, de csak egy hónappal később, 2009.05.05-én tárta ki kapuit. Sokan írják azt, hogy a zárást nem tervezik. Én se tervezem, de én azt mondom, hogy addig lesz nyitva az oldal, amíg van akár csak egy igazi HP fan a világon, akit még érdekelnek a világával kapcsolatos hírek!

 
Facebook


 
NeFeledd Gömb

Harry Potter és a Bölcsek Köve
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2015. október 06.


Harry Potter és a Titkok Kamrája
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2016. október 4.


J.K. Rowling, David Yates
Legendás Állatok és Megfigyelésük

2016. november 18.


J.K. Rowling, David Yates
Fantastic Beasts and Where to Find Them 2.

2018. november 16.

 

 
Szavazz!
Lehetőleg csak egyszer nyomd meg a gombot, hogy tényleges adatokat kapjak!
Ha lenne egy napod használni az alábbiak közül mit választanál?

Teszlek Süveg
Edevis tükre
Volt-nincs szekrény
láthatatlannátévő köpeny
önoltó
Tűzvillám
Nefeleddgömb
aranycikesz
varázslósakk
Hermione elvarázsolt táskája
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Countdown
 
Extrák


 
Másik oldalaim 
HP FAN

Lépj be Te is a HP fanok közé! Ha szereted a HP történetét és filmjei színészeit, vagy bármit ami a HP-val kapcsolatos, akkor legyél Te is tagja a HP-t szeretők klubjának. Nem kell, hogy legyen oldalad, ha csak látogató vagy, akkor is lépj be!! De ha van oldalad, akkor a regisztráció után tedd ki valamelyik táblát (nem kötelező), hogy mindenki tudja Rólad, hogy Te egy HP FAN vagy! :)) TOVÁBB...

 
My Button and Ikon

           

 
Főoldal

Minerva McGalagony - gyermekkor és iskolai karrier - 7. fejezet

2012.07.16. 12:39, Fawkes
(Köszönet a fordításért Rékának!)

Minerva McGalagony
Születésnap: Október 4.
Pálca: Fenyő és sárkány szívizomhúrja, kilenc és fél hüvelyk, merev
Roxforti ház: Griffendél
Különleges képesség: Animágus (könnyen megkülönböztethető, szürke cirmos macska)
Szülők: Mugli apa, boszorkány anya
Család: Elphinstone Urquart (elhunyt), nincs gyereke
Hobbijai: Kézimunka(varrás), cikkek kijavítása az Átváltoztatás Ma című műben, Kviddics nézés, támogatni a Montrose Magpies-t

7. fejezet

Gyermekkor:
Minerva McGalagony volt az első és egyetlen női skót presbiteránius lelkész és az első boszorkány roxforti oktató. A skót felvidéken nőtt fel a huszadik század elején és fokozatosan ébredt rá arra, hogy van valami furcsa a képességeiben és a szülei házasságában.

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m77r192TKG1qls3mfo1_500.gif

Minerva apja, Reverend Robert McGalagony próbálta meghódítani Isobel Rosst, aki ugyanabban a városban lakott. A szomszédokhoz hasonlóan, Robert hitte, hogy Isobel egy lány bentlakásos iskolába jár Angliában. Valójában mikor Isobel hónapokra eltűnik a városból, akkor a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző szakiskolában tanult.

Attól tartva, hogy szülei nem lelkesednének, hogy egy mugli fiúval legyen együtt, titokban tartotta ezt a szerelmet. Mire ő 18 éves lett, beleszeretett Robertbe. Viszont sajnos nem volt elég bátorsága ahhoz, hogy ezt be is vallja neki.

A pár megszökött, a két szülő dühére. Mostanra elidegenült a családjától és Isobel nem tudta rávenni magát arra, hogy az örömteli nászúton elárulja, a Roxfortban tanult és benne volt a háza kviddicscsapatában. Isobel és Robert egy parókiára költözött (miniszter háza) Caithness külvárosába, ahol a gyönyörű Isobel bebizonyította, hogy mindent megtesz a miniszter kis fizetéséért.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m72zn0KC2r1qejyumo2_250.png http://25.media.tumblr.com/tumblr_m72zn0KC2r1qejyumo9_250.png http://24.media.tumblr.com/tumblr_m72zn0KC2r1qejyumo4_250.png

A pár első születendő gyermeke, Minerva boldogságot és válságot is jelentett számukra. Isobelnek hiányzott a családja, és a mágikus népség amit feladott a szerelméért, ezáltal kitartott amellett, hogy a gyermeket a nagyanyja, egy roppant tehetséges boszorkány után nevezze el. A furcsa név hallatán a városban (ahol éltek) sokan meglepődtek, és a tisztességes Reverend Robert McGalagony nehezen tudta kimagyarázni felesége furcsa névválasztását. Ráadásul aggódodt amiatt, hogy a felesége levert hangulatú volt. A barátai biztosították őt, hogy a nőt nagyon érzékennyé tette a baba születése és Isobel majd rendbejön.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m72zn0KC2r1qejyumo5_250.png http://24.media.tumblr.com/tumblr_m72zn0KC2r1qejyumo6_250.png http://25.media.tumblr.com/tumblr_m72zn0KC2r1qejyumo7_250.png

Isobel, habár eddig is gyakran elvonult, most mégtöbbször vonult félre a kis Minervával. Isobel később azt mondta a lányának, hogy már korábban is mutatta kisebb jeleit a mágiának. A játékok, amiket Isobel a felső polcokon hagyott gyakran landoltak Minerva kiságyában. A családi macskát irányítani tudta, mielőtt még megtanult volna beszélni. Hallotta, ahogy az apja skót dudán játszik, és a duda hangja olyan volt, mint Minerva nevetése.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m72zn0KC2r1qejyumo8_250.png http://24.media.tumblr.com/tumblr_m72zn0KC2r1qejyumo3_250.png http://25.media.tumblr.com/tumblr_m72zn0KC2r1qejyumo10_250.png

Isobel majd szét szakadt a büszkeség és az aggodalom közt. Tudta, hogy be kell vallja Robertnek mielőtt tanúja lesz valami ijesztőnek. Végül válaszul Robert beteges hallgatózásaira, Isobel könnyekben fakadt ki, elővette a pálcáját az ágy alatti zárolt dobozból és megmutatta neki mit tud.

Bár Minerva túl fiatal volt, hogy emlékezzen annak az estének a következményeire mikor kénytelen volt otthagyni őket és egy mágiával tele egy mugli világban nőjjön fel. Bár Robert McGalagony nem kevésbé szerette felseségét miután kiderült, hogy ő boszorkány, de mélységésen megdöbbentette a kijelentés, és az a tény, hogy ezt a dolgot ilyen sokáig titkolta. Mitöbb büszke volt magára, hogy becsületes és őszinte férfi, mégis furcsa volt, hogy most megtudta ezt a titkot ami igen idegen az ő természetétől.

Isobel próbálta megmagyarázni, miért nem árulta ezt el: a Nemzetközi Titoktartási Egyezmény őt és a lányukat köti ahhoz, hogy ne árulja el mugliknak boszorkány kilétét vagy szembenézhet a Mágiaügyi Minisztérium dühével. Robert megijedt attól a gondolattól, hogy a helybéliek az ő boszorkány feleségét úgy látnák mint a miniszterelnök feleségét.

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m6rd9tLOk71r1yqkdo1_500.png

Szeretetből elviselték egymást, de a bizalom megszakadt a szülei között és Minerva az okos és engedelmes gyereket szomorúsággal töltötte el, hogy mindezt látta. További két fiú gyerek született a McGalagony családban és mindkettőről időben kiderült, hogy varázslók. Minerva segített az édesanyjának azzal, hogy elmagyarázta Malcolmnak és az ifjabb Robertnek, hogy a varázserejükkel nem illik kérkedni és támogatta az édesanyját abban, hogy tartsák titokban azt, hogy néhány baleset a mágia szüleménye volt.

Minerva nagyon elzárkózott a mugli apjától, kinek a kedélye az anyjáéhoz hasonlított. Látta, hogy mennyi fájdalommal küzdött a család ebben a furcsa helyzetben. Érezte azt is, mennyi energia kell az anyjának ahhoz, hogy beilleszkedjen egy mugli faluba. Emellett nagyon hiányzott neki az is, hogy elvesztette azt a szabad tulajdonságát is, hogy kedves és hogy gyakorolja ezt a jelentős tehetséget. Minerva sose felejti, hogy az anyja hogy zokogott a boldogságtól, mikor megérkezett az ő tizenegyedik születésnapján a levél a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolából. Tudta, hogy Isobel nem csak büszkeségből sírt hanem egy kicsit féltékenységből is.

Iskolai Karrier:
Mivel gyakran előfordult az, hogy a fiatal varázslók és boszorkányok olyan családból kerültek ki, ahol megküzdöttek a mágiával, a Roxfort Minerva McGalagony számára egy örömteli hely volt ahol szabadságot kapott.

Minerva már az első este felhívta magára a figyelmet, mivel volt egy különleges tulajdonsága: mikor a Teszlek Süveget a fejére tették, az nem tudott könnyen dönteni. Öt és fél perc múlva, mikor a süveg meghozta a döntést a Hollóhát és a Griffendél között, Minervát végül a Griffendélbe osztották (később ez egy jó poén volt közte és kollégája, Filius Flitwick között, aki ugyanígy járt: süveg nála is a Hollóhát és a Griffendél között vacilált, s végül az előbbibe osztotta őt. A két házvezető jókedvűen gondolt arra, hogy kicserélték pozíciójukat).

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lnaavguhJh1qbfkbeo1_1280.png

Minerva gyorsan beilleszkedett és a legkiválóbb diák lett az évben mivel különös tehetséget mutatott az Átváltoztatástan terén. Ahogy haladt az iskolában és megmutatta, hogy örökölte az édesanyja tehetségét és az édesapja erkölcsi szilárdságát. Minerva iskolai karierrje alatt kiválló kapcsolatot alakított ki Pomona Bimbával, aki később a Hugrabug házvezető tanára lett.

A tanítás végén Minerva McGalagony egy méltó rekordot állított fel: teljesítette az R.B.F-et és a R.A.V.A.SZ.-t, prefektus, iskola első volt és elnyerte a Mai Átváltoztatás Legígéretesebb Növendéke díjat is. Mindemellett az akkori Átváltoztatástanár segítségével sikeres animágussá vált (cirmos cica, szögletes szemüveg-folttal a szeme körül) és ezt bejegyezték a Mágiaügyi Minisztériumba is. Minerva abban is hasonlított az édesanyjára, hogy kitünő kviddics játékos volt, de volt egy csúnya balesete az utolsó évben (Griffendél kontra Mardekár összecsapás, ami a kviddics-kupa sorsáról döntött volna), melyben agyrászkódást kapott és több bordája is csúnyán eltörött. Azóta is dédelgetett vágya, hogy lássa a Mardekár tagjait összezúzódni a pályán. Habár a kviddiccsel felhagyott az iskola elhagyásakor, de McGalagony professzor később élénk érdeklődést mutatott szeretett háza kviddics meccsein.

/Forrás: Pottermore.com, Fordította: Réka/

Még nincs hozzászólás.
 
Pottermore

http://static.tumblr.com/ge6lmez/zVclrffuc/tumblr_lrbdhqprj61qhjdd1o1_500.jpg

A Pottermore egy hivatalos website, melyet J.K. Rowling maga is szerkeszt. Egy interaktív kalandos úton végig járhatod az egész Harry Potter történetet, miközben sok-sok érdekességet és új információt olvashatsz J.K. Rowlingtól.  Számos játék és olvasnivaló vár rád. Az oldal 2012. április 14.-e óta működik, és azóta már rengeteg exklúzív információ látott napvilágot a Harry Potter világáról.

Ha még nem csatlakoztál volna, ne szalaszd el az alkalmat, mindenképp érdemes felnézned. Ezenkívül megtalálsz itt a Transportuson is egy külön Pottermore-os részt, ahol bizonyos részeket magyarul is elolvashatsz (bővítés alatt).


 
Navigation
http://25.media.tumblr.com/2e65a8b0050e4f06b3095dd33d15c295/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o10_250.gif
¤01¤ Bölcsek Köve
főoldal: napi friss hírek
http://25.media.tumblr.com/dcde5d83afb9aea5f686383d051f03c2/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o2_250.gif
¤02¤ Titkok Kamrája
archívum:
régebbi hírek
http://31.media.tumblr.com/aa72d35cc2fbe60895d039721cda3a76/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o6_250.gif
¤03¤ Azkabani Fogoly
menü: oldal alap dolgai
http://25.media.tumblr.com/8e08bb2cc82d8e51ef0136917a17b7a6/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o4_250.gif
¤04¤ Tűz Serlege
extrák: minden egyéb
http://25.media.tumblr.com/2249b195c716881c7d84315773a346c4/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o3_250.gif
¤05¤ Főnix Rendje
gallery: rengeteg képpel
http://31.media.tumblr.com/db2a0f66a7ad6b9582731fe27d7b47ac/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o5_250.gif
¤06¤ Félvér Herceg
merengő:
videók
http://31.media.tumblr.com/a47ffcee179477c4e558340a28449d46/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o8_250.gif
¤07¤ Halál Ereklyéi
invito: keresd a szerkesztőt
 
Chat

Szabályok:

¤ kultúráltan beszélj (panaszkodni is lehet kultúráltan!)
¤ ne írj más nevében!
¤ itt kérhetsz cserét!
¤ hírdethetsz is, de erre van egy külön hírdető könyv is itt! /Új!/
¤ legfontosabb: érezd jól magad!
¤
avatárok a chathez:

További avatárakhoz katt a fenti képekre!


http://25.media.tumblr.com/eaf6099909847949b065238f9f71230e/tumblr_mq3nluADWL1s61hnfo1_500.gif
 

 

 

 
 
 
Zsupszkulcsok

Szabályok:

 ¤ cseréért jelentkezz a chatben!
 ¤ én is kiraklak, te is kiraksz!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, szó nélkül leveszlek!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt!

21/7 hely szabad

Képre vár: devil-hunters.gp, jganthony.gp, jegvirag.gp,

 
Mágiaügyi Minisztérium

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Invito
Indulás: 2009-04-05
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt