~¤~ TRANSPORTUS - Egy Zsupszkulcs Harry Potter Világába! Pottermore, Warner Bros. Studio Tours, HP Park, My Hogwarts ~¤~
Harry Potter

http://images6.fanpop.com/image/photos/32300000/The-Golden-Trio-3-harry-ron-and-hermione-32308193-500-550.png

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. már kapható DVD és Bluray változatokban is. Ha még nincs meg, szerezd be most! Az utolsó Potter film méltán nevezhető a legjobbnak a szériában, s ezt reméljük a díjátadó gálák szezonjában is visszakapjuk majd. Emellett jövőre nyitja meg kapuit a Warner Bros. stúdió túrái, valamint hamarosan mindenki számára elérhető lesz a Pottermore is. S ha ez nem lenne elég, kedvenc HP sztárjaink tovább fényesednek odafent, s sorra kerülnek újabb és újabb filmjeik a mozikba rajongóik elé. Harry Potter örök - amíg a rajongók is úgy szeretnék!

 
Üdv

Üdv a Transportus.gp-n! Fawkes vagyok, a szerkesztő: minden HP fant szeretettel várok, ugyanis ez az oldal a méltán népszerű J.K.Rowling híres köteteivel és annak film feldolgozásaival, a Harry Potter heptalógiával foglalkozik. Napi frissek, rengeteg modul és érdekesség vár rád, úgyhogy érdemes néha felnézned. Ne feledd: Transportus! - Egy zsupszkulcs Harry Potter világába!

 
Tartalom

Úgy gondolom tartalmas oldalam van, persze ez nem azt jelenti, hogy nincs már mit bővítenem. Rengeteg modult, gyűjteményt, lexikont és mi egyéb mást találtok itt, és persze az oldalnak egy saját Gallery-je is van, melybe szintén érdemes néha benézni! Arról nem is beszélve, hogy (szinte) naponta olvashattok frisseket, híreket Harry Potter világából. Úgyhogy szerintem érdemes egy kicsit körülnézni a Transportuson!

 
Adatok

Az oldal címe Transportus.gp, aminek témája a Harry Potter sorozat. Ez a 2. komolyabb weblapom, az első a GoToVarázsVilág.gp volt, mely szintén a Harry Potterrel foglalkozott és mely ma a Transportus.gp képgalériájaként funkcionál. Az oldal 2009.04.05-én jött létre, de csak egy hónappal később, 2009.05.05-én tárta ki kapuit. Sokan írják azt, hogy a zárást nem tervezik. Én se tervezem, de én azt mondom, hogy addig lesz nyitva az oldal, amíg van akár csak egy igazi HP fan a világon, akit még érdekelnek a világával kapcsolatos hírek!

 
Facebook


 
NeFeledd Gömb

Harry Potter és a Bölcsek Köve
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2015. október 06.


Harry Potter és a Titkok Kamrája
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2016. október 4.


J.K. Rowling, David Yates
Legendás Állatok és Megfigyelésük

2016. november 18.


J.K. Rowling, David Yates
Fantastic Beasts and Where to Find Them 2.

2018. november 16.

 

 
Szavazz!
Lehetőleg csak egyszer nyomd meg a gombot, hogy tényleges adatokat kapjak!
Ha lenne egy napod használni az alábbiak közül mit választanál?

Teszlek Süveg
Edevis tükre
Volt-nincs szekrény
láthatatlannátévő köpeny
önoltó
Tűzvillám
Nefeleddgömb
aranycikesz
varázslósakk
Hermione elvarázsolt táskája
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Countdown
 
Extrák


 
Másik oldalaim 
HP FAN

Lépj be Te is a HP fanok közé! Ha szereted a HP történetét és filmjei színészeit, vagy bármit ami a HP-val kapcsolatos, akkor legyél Te is tagja a HP-t szeretők klubjának. Nem kell, hogy legyen oldalad, ha csak látogató vagy, akkor is lépj be!! De ha van oldalad, akkor a regisztráció után tedd ki valamelyik táblát (nem kötelező), hogy mindenki tudja Rólad, hogy Te egy HP FAN vagy! :)) TOVÁBB...

 
My Button and Ikon

           

 
Főoldal

Ollivander boltja - pálcák, pálcamagok, pálcafák

2012.06.15. 13:30, Fawkes
(Köszönet a fordításért Andreesnek!)

Ollivander boltja

Ollivander Varázspálca boltja, alapítva i. e. 382-ben hírnév alapján a legjobb varázspálcabolt a varázslóknak és boszorkáknak. Pálcák ezrei állnak bedobozolva a plafonig egymásra pakolva ebben a rendetlen, keskeny boltban, ami egyébiránt üres egy hosszúkás széket leszámítva. Mr Ollivander, a bolt vezetője itt illeszti össze Harryt a pálcájával.

Pálcák

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m00tgwEkS11r7hi92o1_400.jpg

Egy pálca olyan tárgy, amelyen keresztül egy varázsló vagy boszorkány irányíthatja varázserejét. Fából készülnek és magjukként egy mágikus dolog van bennük elhelyezve. Ollivander pálcái főnixtoll, sárkányszívizomhúr és unikornisszőr magból és sokféle fából készülnek,  hajlékonyságuk és hosszuk változó.

Pálcamagok

A következő leírás, ami a három fő pálcamagot mutatja be, amit Mr. Ollivander használ, az ő saját jegyzeteiből valóak.

"Amikor a karrierem elején láttam apámat, ahogy küzd az átlagon aluli pálcamagokkal, mint a kelpie haj, elhatároztam, hogy kiderítem, melyek a legjobb pálcamagok, és csak azokkal fogok dolgozni, ha enyém lesz a családi vállalkozás. Ezt meg is tettem. Sok típus kitapasztalása és kutatása után megállapíthattam, hogy három olyan minőségű pálcamag van, amihez örömmel adom az Ollivander nevet: unikornisszőr, sárkányszívizomhúr és főnixtoll. Mind a három ritka és nem olcsó alapanyag, megvan a maguk sajátossága. Az itt következő jegyzeteim bemutatják kutatásaimat erről a három kitűnő pálcamagról. Az olvasónak meg kell értenie, hogy egy pálca a fájából, a magjából és a tulajdonosa természetéből tevődik össze, amelyek teljesen kiegészítik vagy esetleg felülmúlják egymást, így ez csak egy általános áttekintés egy nagyon összetett dolog felett."

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lxz9htIPw51r25g5no1_500.jpg

Unikornisszőr

Az unikornisszőr adja a legegyenletesebb varázserőt, ez hajlamos legkevésbé elakadásra és ingadozásra. Az unikornis magú pálcák a legkevésbé Sötét Varázslatok felé fordítható pálcák. Ezek a leghűségesebb pálcák, ragaszkodnak első gazdájukhoz, függetlenül attól, hogy sikeres varázsló vagy boszorka volt-e.

Kisebb hátránya az ilyen pálcáknak, hogy nem ezek a legerősebbek (bár a fa még kompenzálhatja ezt) és hajlamosak a melankóliára ha nagyon rosszul kezelik őket, ezáltal „meghalhatnak” és új kell a helyükbe.

Sárkányszívizomhúr

Értelemszerűen a sárkánymagú pálcák adják a legerősebbeket és hajlamosak a hívalkodó varázslatok elvégzésére. A sárkányos pálcák a leggyorsabban tanulók. Hűségüket más felé tudják fordítani, ha elnyerik aktuális gazdájuktól őket, de pillanatnyi gazdájukhoz mindig ragaszkodnak.

A sárkányos pálcák fordíthatóak legkönnyebben a Sötét Varázslatok felé, bár ez nem sokban befolyásolja akaratukat. Valamint ez a leghajlamosabb a balesetekre, egyfajta akaratosságként.

Főnixtoll

A legritkább magfajta. A főnixtoll mag a leginkább ingadozásra hajlamos, bár ez sokkal később fedi fel, mint az unikornis- vagy sárkánymagú pálcák. Ezek a pálcák a legönállóbbak; ezen magatartásukat sok varázsló és boszorkány nehezen tűri.

A főnixtollmagú pálcák a legválogatósabbak ha aktuális tulajdonosukról van szó, hiszen az egyik legönállóbb teremtményből készültek. Ezeket a pálcákat a legnehezebb nevelni és fejleszteni, hűségüket nehéz megnyerni.

[A jegyzetekben és a leírásban gyakran csak az állat nevét emlegették, nem a teljes megnevezést, így gyakran én is ezt használtam. - Andrees]

Pálcafák

A következő leírás a méltán hírés, a szakma legjobbjának tartott Mr Garrick Ollivander sajátjaiból való. Mint látható lesz, Mr Ollivander hiszi, hogy a pálcák fája az észlelőképesség és a preferenciák terén már majdhogynem emberi.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lx221aEABs1r5g6dao1_500.jpg

Mr Ollivander így vezeti be a fák bemutatását:

"Minden pálca egyedi és különleges, stílusa függ a fán és a magon amelyekből összetevődik. Hovatovább, a pillanattól, amikor tulajdonosa kezébe érkezik egy pálca, elkezdi tanítani gazdáját és tanulni tőle. Tehát ezek a jegyzetek csak áttekintő jellegűek az egyes fák fölött amelyekkel legjobban szeretek dolgozni, nem pedig egy-egy különleges pálca leírása.

Csak a fák kisebb része képes arra, hogy pálcához való fává legyen (mint ahogy csak az emberek kisebb része tud varázsolni). Évekbe tellik kitapasztalni, hogy mely fák alkalmasak, bár a feladat jóval könnyebbé válik, ha bólintéreket találunk a levelekben fészkelni, ők ugyanis csak pálcahoz való fákon élnek. A következő jegyzetek a különböző fákról csak nagyon kezdetleges információknak tekinthetők, mert ezek tanulmányozása egy életen át tartanak, és én is folyamatosan  tanulok a pálcáktól amelyeket elkészítek."

http://media.tumblr.com/tumblr_lna02xWBXu1qcu95w.jpg

Akác

Nagyon furcsa pálcafa, amiről úgy találtam, hogy trükkös pálca lehet, nem hajlandó csak a saját gazdájának engedelmeskedni valamint erejét a legtehetségesebbeknek tartogatja. Emiatt az érzékenységük miatt nehéz őket elhelyezni, boltomban csak egy kis helyet hagyok nekik, és az elegendő finomsággal rendelkező varázslóknak és boszorkáknak tartogatom őket, mivel ezek a pálcák nem túl jók a „puffanó-és-bűzlő” néven ismert varázslatok terén. [Ezt pontosan nem magyarázza el a jegyzeteiben; gondolom, az olyasmi varázslatokra gondol ezek alatt, mint például a csigahányós varázslat.- Andrees] Ha jó párra talál, az akácpálcák nagyon erősek lehetnek, de nagyon alulértékeltek is egyben a sajátos viselkedésük miatt.

Égerfa

Az éger egy behódolásra nem hajlamos fafajta, viszont úgy találtam, hogy ideális gazdájuk nem egy makacs vagy akaratos, hanem egy sokkal inkább figyelmes, segítőkész és szeretnivaló boszorka vagy varázsló. Míg a többi fafajta legtalálóbb párja egy hozzá hasonlatos személyben leledzik, én úgy találtam, hogy különleges módon az éger párja ha nem is a szöges ellentéte, de egy szembetűnően ellentétes személyiség lehet.  Ha egy égerpálcát jól helyeznek el, csodálatos, hűséges társ lehet. Az összes fafajta közül az éger a legalkalmasabb a non-verbális varázslatokhoz, innen ered a gyakorlott varázslók között a hírneve.

Almafa

Almafából nem sok pálca készül. Nagyon erőteljesek és leginkább magas célokkal és eszmékkel egyeztethetőek össze, mivel nehezen késztethetőek sötét varázslatokra. Azt mondják, hogy az almapálca-birtokosok szeretet teljes és hosszú életet élnek majd, és én is gyakran tapasztaltam, hogy sok karizmatikus személy egy almapálcával lett boldog. Egy érdekes, más lények anyanyelvén való jó beszélőkészség is észrevehető az almapálca tulajdonosok közt, mint például a Sellők: Egy összefoglaló útikalauz nyelvükhöz és annak sajátosságaihoz című könyv ünnepelt írója, Dylan Marwood.

Kőrisfa

A kőrispálca ragaszkodik eredeti gazdájához, nem szabad odaadni vagy elajándékozni, mert elvesztheti minden képességét vagy erejét. Ez a viselkedési forma megnövekedhet, ha unikornismag van benne. A régi hiedelmek általában nem sok igazságot rejtenek, de egy régi rigmus (A berkenye pletykál, a mogyoró búg, a kőrisfa csökönyös, a mogyoró zúg [Mármint zúgolódik, mérgelődik, csak úgy nem jön ki a rím.- Andrees]) tartalmazhat némi igazságot. Ahogy tapasztalta, azok a varázslók, akik kőrisfapálcával rendelkeznek, nem tudnak elszakadni hagyományaiktól és szokásaiktól. Ámde a pimasz vagy túlzottan magabiztos varázsló, aki minden tekintélyes pálcafát ki akar próbálni, könnyedén csalódhat benne. Az ideális tulajdonosa lehet, hogy makacs vagy nagyvalószínűséggel bevállalós lesz, de soha nem bunkó vagy arrogáns.

Rezgőnyárfa

A pálcaminőségű rezgőnyárfa pálcák árát minden pálcakészítő magasra szabja a stílusos csontfehér színe miatt és kiváló bűbájelállító képessége miatt. Az ilyen pálcák eredeti tulajdonosa gyakran nagyon jó párbajozó, vagy legalábbis annak rendeltetett, mivel ezek a pálcák jók a közeli varázslatoknál. Egy nem túl híres és titokzatos tizennyolcadik századi párbajklub, akik magukat az Ezüst Dárdáknak hívták, csak olyan embereket vettek fel soraikba, akiknek rezgőnyárfa pálcájuk volt. Tapasztalataim szerint ezek a pálcák határozottak és akaratosak, sokkal jobban vonzza őket az új kalandok és parancsok szava; ez a pálca lázadóknak való.

/Forrás: Pottermore.com - Fordította: Andrees/
/A pálcafafajták leírása csak részlet! Majd jön a folytatás is/

Még nincs hozzászólás.
 
Pottermore

http://static.tumblr.com/ge6lmez/zVclrffuc/tumblr_lrbdhqprj61qhjdd1o1_500.jpg

A Pottermore egy hivatalos website, melyet J.K. Rowling maga is szerkeszt. Egy interaktív kalandos úton végig járhatod az egész Harry Potter történetet, miközben sok-sok érdekességet és új információt olvashatsz J.K. Rowlingtól.  Számos játék és olvasnivaló vár rád. Az oldal 2012. április 14.-e óta működik, és azóta már rengeteg exklúzív információ látott napvilágot a Harry Potter világáról.

Ha még nem csatlakoztál volna, ne szalaszd el az alkalmat, mindenképp érdemes felnézned. Ezenkívül megtalálsz itt a Transportuson is egy külön Pottermore-os részt, ahol bizonyos részeket magyarul is elolvashatsz (bővítés alatt).


 
Navigation
http://25.media.tumblr.com/2e65a8b0050e4f06b3095dd33d15c295/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o10_250.gif
¤01¤ Bölcsek Köve
főoldal: napi friss hírek
http://25.media.tumblr.com/dcde5d83afb9aea5f686383d051f03c2/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o2_250.gif
¤02¤ Titkok Kamrája
archívum:
régebbi hírek
http://31.media.tumblr.com/aa72d35cc2fbe60895d039721cda3a76/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o6_250.gif
¤03¤ Azkabani Fogoly
menü: oldal alap dolgai
http://25.media.tumblr.com/8e08bb2cc82d8e51ef0136917a17b7a6/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o4_250.gif
¤04¤ Tűz Serlege
extrák: minden egyéb
http://25.media.tumblr.com/2249b195c716881c7d84315773a346c4/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o3_250.gif
¤05¤ Főnix Rendje
gallery: rengeteg képpel
http://31.media.tumblr.com/db2a0f66a7ad6b9582731fe27d7b47ac/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o5_250.gif
¤06¤ Félvér Herceg
merengő:
videók
http://31.media.tumblr.com/a47ffcee179477c4e558340a28449d46/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o8_250.gif
¤07¤ Halál Ereklyéi
invito: keresd a szerkesztőt
 
Chat

Szabályok:

¤ kultúráltan beszélj (panaszkodni is lehet kultúráltan!)
¤ ne írj más nevében!
¤ itt kérhetsz cserét!
¤ hírdethetsz is, de erre van egy külön hírdető könyv is itt! /Új!/
¤ legfontosabb: érezd jól magad!
¤
avatárok a chathez:

További avatárakhoz katt a fenti képekre!


http://25.media.tumblr.com/eaf6099909847949b065238f9f71230e/tumblr_mq3nluADWL1s61hnfo1_500.gif
 

 

 

 
 
 
Zsupszkulcsok

Szabályok:

 ¤ cseréért jelentkezz a chatben!
 ¤ én is kiraklak, te is kiraksz!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, szó nélkül leveszlek!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt!

21/7 hely szabad

Képre vár: devil-hunters.gp, jganthony.gp, jegvirag.gp,

 
Mágiaügyi Minisztérium

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Invito
Indulás: 2009-04-05
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt