~¤~ TRANSPORTUS - Egy Zsupszkulcs Harry Potter Világába! Pottermore, Warner Bros. Studio Tours, HP Park, My Hogwarts ~¤~
Harry Potter

http://images6.fanpop.com/image/photos/32300000/The-Golden-Trio-3-harry-ron-and-hermione-32308193-500-550.png

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. már kapható DVD és Bluray változatokban is. Ha még nincs meg, szerezd be most! Az utolsó Potter film méltán nevezhető a legjobbnak a szériában, s ezt reméljük a díjátadó gálák szezonjában is visszakapjuk majd. Emellett jövőre nyitja meg kapuit a Warner Bros. stúdió túrái, valamint hamarosan mindenki számára elérhető lesz a Pottermore is. S ha ez nem lenne elég, kedvenc HP sztárjaink tovább fényesednek odafent, s sorra kerülnek újabb és újabb filmjeik a mozikba rajongóik elé. Harry Potter örök - amíg a rajongók is úgy szeretnék!

 
Üdv

Üdv a Transportus.gp-n! Fawkes vagyok, a szerkesztő: minden HP fant szeretettel várok, ugyanis ez az oldal a méltán népszerű J.K.Rowling híres köteteivel és annak film feldolgozásaival, a Harry Potter heptalógiával foglalkozik. Napi frissek, rengeteg modul és érdekesség vár rád, úgyhogy érdemes néha felnézned. Ne feledd: Transportus! - Egy zsupszkulcs Harry Potter világába!

 
Tartalom

Úgy gondolom tartalmas oldalam van, persze ez nem azt jelenti, hogy nincs már mit bővítenem. Rengeteg modult, gyűjteményt, lexikont és mi egyéb mást találtok itt, és persze az oldalnak egy saját Gallery-je is van, melybe szintén érdemes néha benézni! Arról nem is beszélve, hogy (szinte) naponta olvashattok frisseket, híreket Harry Potter világából. Úgyhogy szerintem érdemes egy kicsit körülnézni a Transportuson!

 
Adatok

Az oldal címe Transportus.gp, aminek témája a Harry Potter sorozat. Ez a 2. komolyabb weblapom, az első a GoToVarázsVilág.gp volt, mely szintén a Harry Potterrel foglalkozott és mely ma a Transportus.gp képgalériájaként funkcionál. Az oldal 2009.04.05-én jött létre, de csak egy hónappal később, 2009.05.05-én tárta ki kapuit. Sokan írják azt, hogy a zárást nem tervezik. Én se tervezem, de én azt mondom, hogy addig lesz nyitva az oldal, amíg van akár csak egy igazi HP fan a világon, akit még érdekelnek a világával kapcsolatos hírek!

 
Facebook


 
NeFeledd Gömb

Harry Potter és a Bölcsek Köve
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2015. október 06.


Harry Potter és a Titkok Kamrája
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2016. október 4.


J.K. Rowling, David Yates
Legendás Állatok és Megfigyelésük

2016. november 18.


J.K. Rowling, David Yates
Fantastic Beasts and Where to Find Them 2.

2018. november 16.

 

 
Szavazz!
Lehetőleg csak egyszer nyomd meg a gombot, hogy tényleges adatokat kapjak!
Ha lenne egy napod használni az alábbiak közül mit választanál?

Teszlek Süveg
Edevis tükre
Volt-nincs szekrény
láthatatlannátévő köpeny
önoltó
Tűzvillám
Nefeleddgömb
aranycikesz
varázslósakk
Hermione elvarázsolt táskája
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Countdown
 
Extrák


 
Másik oldalaim 
HP FAN

Lépj be Te is a HP fanok közé! Ha szereted a HP történetét és filmjei színészeit, vagy bármit ami a HP-val kapcsolatos, akkor legyél Te is tagja a HP-t szeretők klubjának. Nem kell, hogy legyen oldalad, ha csak látogató vagy, akkor is lépj be!! De ha van oldalad, akkor a regisztráció után tedd ki valamelyik táblát (nem kötelező), hogy mindenki tudja Rólad, hogy Te egy HP FAN vagy! :)) TOVÁBB...

 
My Button and Ikon

           

 
Főoldal

Dolores Jane Umbridge története (POTTERMORE FRISS - JKR ÍRÁSA - 2014 HALLOWEEN)

2014.10.31. 21:33, Fawkes
Forrás: Pottermore és Harry Potter Hungary

Dolores Jane Umbridge, Orford Umbridge, egy varázsló, és Ellen Cracknell, egy mugli legidősebb és egyetlen lánya volt egy kvibli öcs mellett. Dolores szüleinek boldogtalan házassága volt, emellett Dolores titokban mindkettőjüket lenézte: Orfordot az ambícióhiánya miatt (sosem léptették elő állásában, a Minisztérium Mágikus Karbantartási Osztályán), és az anyját, Ellent, a felületessége, rendezetlensége és mugli mivolta miatt. Mind Orford, mind a lánya Ellent hibáztatták Dolores öccsének mágiahiánya miatt, aminek az lett az eredménye, hogy Dolores 15. életévében a család kettévált, Dolores apjával, Ellen pedig a fiával maradt együtt. Dolores soha többé nem látta anyját és testvérét, bárki kérdezte mindig aranyvérűnek vallotta magát.

Sikeres boszorkányként, a Roxfort elvégzése után rögtön minisztériumi állásba fogott: kis gyakornokként a varázshasználati főosztályon, 17 évesen Dolores már ítélkező, előítéletes és szadista volt, bár a feletteseihez intézett nyájassága miatt és a kegyetlenségével, lopakodó természetével mások munkáinak babérjainak learatásával, feljebb léphetett a ranglétrán. Már 30 éves kora előtt Dolores az osztály feje lett, csak egy kis lépés hiányzott a még magasabb pozíciókhoz a Varázsbűn-üldözési Főosztályon. Nem sokkal később, sikeresen rávette az apját a visszavonulásra és egy kis pénz segítségével csendben tudta kitörölni az apját a képből. Bárki kérdezte ezután, hogy 'Nem te vagy annak az Umbridge-nak a rokona aki a padlót mosta itt?', csak egy széles mosollyal és egy nevetéssel utasította vissza a vádakat és tisztázta a helyzetet azzal, hogy ő a Wizengamot egy már meghalt Umbridgának a lánya. Furcsa dolgok történtek ezután azokkal akik Orford után kérdezősködtek, vagy tulajdonképpen bárkivel aki nem Dolores pártján álltak, így a kollégái inkább úgy tettek mint akik elhinnék a meséjét.

Bár próbált szorosabb kapcsolatot teremteni a feljebbvalóival (mindegy ki volt az, nem érdekelte nagyon, csak tudta hogy egy erős férjjel be tudná biztosítani a jövőbeli pozícióit) Dolores sosem volt sikeres a házasságban. Míg becsülték a szorgalmasságát és ambícióját, akik leginkább megismerték nem kedvelték különösebben. Egy édes pohárka sherry után Dolores örömmel mesélt bárkinek a muglielleneseket is megdöbbentő módon a varázstalan közösséget megérdemlő büntetésjavaslatairól.

Ahogy öregedett, erősödött, és ahogy emelkedett egyre magasabbra a minisztériumi ranglistán, úgy egyre jobban megkedvelte a kislányos kiegészítőket, és egyre nagyobb örömmel hordta őket, irodáját megtöltötték a fodrok és cicomák, bármi amin macska volt (bár a valódi állatokat túl mocskosnak tartotta). Ahogy a Mágiaügyi Miniszter Cornelius Caramel egyre inkább aggódott Dumbledore hatalomra törése miatt, Dolores felküzdötte magát a miniszter közeli, bizalmas körébe.

Dolores főinspektori kinevezése teljes hatalmat adott neki az életében először, megnyitva az utat az előitéletessége és kegyetlensége előtt. Nem élvezte annak idején az iskolaéveket, mert a tanárok ellenőrzése alatt volt folyamatosan, és vágyott az alkalomra amikor visszatérhet és átveheti a hatalmat fölöttük. Doloresnek egy fóbiához hasonló iszonya volt az olyan emberektől akik nem voltak teljesen emberiek. A félóriás Hagrid iránt érzett utálata és a kentaurok által váltott belső terrora igazából az ismeretlentől és vad dolgoktól való undorra utalhat. Ellehetetlenítően kontrolláló emberként bárki aki véleményével ellenkező gondolatoknak ad hangot bűnhődnie kell. Élvezi mások megszégyenítését és azon kívül hogy melyik oldalt szolgálják, kevés különbség fedezhető fel közte és Bellatrix Lestrange között. 

Dolores uralma bajosan végződött, túlreagálta a hatalmat amit Caramel adott neki, kilépett a határain kívülre, és elragadtatták a fanatikus öncélú tevékenységei. Megrázottan de töretlenül a Roxforti karrierjének katasztófikus lezárása után visszatér a Voldemort felbukkanása miatt feje tetejére állt minisztériumba. 

A rezsimbeli változások miatt Caramel kényszerszerű lemondása alatt, Umbridge-nak sikerült visszatérnie az eddigi állásához. Az új Miniszter Rufus Scrimgeour-nak több gondja is van mint Dolores Umbridge. Scrimgeour emiatt később megbűnhődik, mivel nem vizsgálta ki Dolores több bűnét is, felszínre hozza Harry Potternek a Minisztérium felületességét és gondatlanságát. Harry Dolores további alkalmazását és bűneiért való igazságszolgáltatás elmaradását a Minisztérium korruptságának tulajdonítja, ami az új Miniszterekkel való együttműködésének megtagadását eredményezte (Dolores volt Voldemorton kívül az egyetlen ember aki maradandó testi sérülést okozott Harrynek). 

Dolores nemsokára élvezte is az új minisztériumi állását. Amikor a Minisztérium vezetését átvette a Voldemort Nagyúr által bábuként irányított Pius Thicknesse, Dolores elemében volt. Néhány magasabb pozícióban lévő halálfaló rájött arra, hogy sokkal több a közös benne és Voldemortban mint Dumbledoreban, emiatt nem csak hogy megtarthatta a pozícióját, de feljebb is lépett a Mugliivadék-ellenőrző Bizottság elnökévé, ahol hamis vádakkal börtönbe küldhetett ártatlanokat.

Pont egy ártatlan nő vádlása alatt támadt rá Harry Potter, a Minisztérium szívében és lopta el tőle a horcruxot. Voldemort Nagyúr bukásával Dolores Umbridge-ot az új rezsim örömteli támogatásával, kínzás elvégzésével, és ártatlanok bebörtönzésével, megölésével ítélték el. 

  • Születésnap: Augusztus 26.
  • Pálca: Nyírfa sárkányszívizomhúrral, nyolc hüvelyk 
  • Ház: Mardekár
  • Különleges képességek: Saját büntetőpennája
  • Szülők: Mugli anya, varázsló apa
  • Család: Egyedülálló, gyermektelen

Hobbik: A "Frolicsome Feline" ("Cicomás cicák"nak tudnám leginkább fordítani, csak hogy megtartsam az alliterációt) című dísztányér kollekció darabjait gyűjteni, ráncot vetni anyagokon és fodrokat adni élettelen tárgyakra, kínzóeszközöket feltalálni.

Forrás: Pottermore.com

+ Harry Potter Hungary

Fordításért köszönet: Cs. Daninak és V. Rékának

Még nincs hozzászólás.
 
Pottermore

http://static.tumblr.com/ge6lmez/zVclrffuc/tumblr_lrbdhqprj61qhjdd1o1_500.jpg

A Pottermore egy hivatalos website, melyet J.K. Rowling maga is szerkeszt. Egy interaktív kalandos úton végig járhatod az egész Harry Potter történetet, miközben sok-sok érdekességet és új információt olvashatsz J.K. Rowlingtól.  Számos játék és olvasnivaló vár rád. Az oldal 2012. április 14.-e óta működik, és azóta már rengeteg exklúzív információ látott napvilágot a Harry Potter világáról.

Ha még nem csatlakoztál volna, ne szalaszd el az alkalmat, mindenképp érdemes felnézned. Ezenkívül megtalálsz itt a Transportuson is egy külön Pottermore-os részt, ahol bizonyos részeket magyarul is elolvashatsz (bővítés alatt).


 
Navigation
http://25.media.tumblr.com/2e65a8b0050e4f06b3095dd33d15c295/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o10_250.gif
¤01¤ Bölcsek Köve
főoldal: napi friss hírek
http://25.media.tumblr.com/dcde5d83afb9aea5f686383d051f03c2/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o2_250.gif
¤02¤ Titkok Kamrája
archívum:
régebbi hírek
http://31.media.tumblr.com/aa72d35cc2fbe60895d039721cda3a76/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o6_250.gif
¤03¤ Azkabani Fogoly
menü: oldal alap dolgai
http://25.media.tumblr.com/8e08bb2cc82d8e51ef0136917a17b7a6/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o4_250.gif
¤04¤ Tűz Serlege
extrák: minden egyéb
http://25.media.tumblr.com/2249b195c716881c7d84315773a346c4/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o3_250.gif
¤05¤ Főnix Rendje
gallery: rengeteg képpel
http://31.media.tumblr.com/db2a0f66a7ad6b9582731fe27d7b47ac/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o5_250.gif
¤06¤ Félvér Herceg
merengő:
videók
http://31.media.tumblr.com/a47ffcee179477c4e558340a28449d46/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o8_250.gif
¤07¤ Halál Ereklyéi
invito: keresd a szerkesztőt
 
Chat

Szabályok:

¤ kultúráltan beszélj (panaszkodni is lehet kultúráltan!)
¤ ne írj más nevében!
¤ itt kérhetsz cserét!
¤ hírdethetsz is, de erre van egy külön hírdető könyv is itt! /Új!/
¤ legfontosabb: érezd jól magad!
¤
avatárok a chathez:

További avatárakhoz katt a fenti képekre!


http://25.media.tumblr.com/eaf6099909847949b065238f9f71230e/tumblr_mq3nluADWL1s61hnfo1_500.gif
 

 

 

 
 
 
Zsupszkulcsok

Szabályok:

 ¤ cseréért jelentkezz a chatben!
 ¤ én is kiraklak, te is kiraksz!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, szó nélkül leveszlek!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt!

21/7 hely szabad

Képre vár: devil-hunters.gp, jganthony.gp, jegvirag.gp,

 
Mágiaügyi Minisztérium

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Invito
Indulás: 2009-04-05
 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******