~¤~ TRANSPORTUS - Egy Zsupszkulcs Harry Potter Világába! Pottermore, Warner Bros. Studio Tours, HP Park, My Hogwarts ~¤~
Harry Potter

http://images6.fanpop.com/image/photos/32300000/The-Golden-Trio-3-harry-ron-and-hermione-32308193-500-550.png

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. már kapható DVD és Bluray változatokban is. Ha még nincs meg, szerezd be most! Az utolsó Potter film méltán nevezhető a legjobbnak a szériában, s ezt reméljük a díjátadó gálák szezonjában is visszakapjuk majd. Emellett jövőre nyitja meg kapuit a Warner Bros. stúdió túrái, valamint hamarosan mindenki számára elérhető lesz a Pottermore is. S ha ez nem lenne elég, kedvenc HP sztárjaink tovább fényesednek odafent, s sorra kerülnek újabb és újabb filmjeik a mozikba rajongóik elé. Harry Potter örök - amíg a rajongók is úgy szeretnék!

 
Üdv

Üdv a Transportus.gp-n! Fawkes vagyok, a szerkesztő: minden HP fant szeretettel várok, ugyanis ez az oldal a méltán népszerű J.K.Rowling híres köteteivel és annak film feldolgozásaival, a Harry Potter heptalógiával foglalkozik. Napi frissek, rengeteg modul és érdekesség vár rád, úgyhogy érdemes néha felnézned. Ne feledd: Transportus! - Egy zsupszkulcs Harry Potter világába!

 
Tartalom

Úgy gondolom tartalmas oldalam van, persze ez nem azt jelenti, hogy nincs már mit bővítenem. Rengeteg modult, gyűjteményt, lexikont és mi egyéb mást találtok itt, és persze az oldalnak egy saját Gallery-je is van, melybe szintén érdemes néha benézni! Arról nem is beszélve, hogy (szinte) naponta olvashattok frisseket, híreket Harry Potter világából. Úgyhogy szerintem érdemes egy kicsit körülnézni a Transportuson!

 
Adatok

Az oldal címe Transportus.gp, aminek témája a Harry Potter sorozat. Ez a 2. komolyabb weblapom, az első a GoToVarázsVilág.gp volt, mely szintén a Harry Potterrel foglalkozott és mely ma a Transportus.gp képgalériájaként funkcionál. Az oldal 2009.04.05-én jött létre, de csak egy hónappal később, 2009.05.05-én tárta ki kapuit. Sokan írják azt, hogy a zárást nem tervezik. Én se tervezem, de én azt mondom, hogy addig lesz nyitva az oldal, amíg van akár csak egy igazi HP fan a világon, akit még érdekelnek a világával kapcsolatos hírek!

 
Facebook


 
NeFeledd Gömb

Harry Potter és a Bölcsek Köve
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2015. október 06.


Harry Potter és a Titkok Kamrája
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2016. október 4.


J.K. Rowling, David Yates
Legendás Állatok és Megfigyelésük

2016. november 18.


Gary Oldman
The Space Between Us

2017. február 3.


Ralph Fiennes
Lego Batman - a film

2017. február 9.


Emma Watson, Emma Thompson
A szépség és a szörnyeteg

2017. március 23.


Emma Watson
A kör

2017. április 28.


Brendan Gleeson, Jim Broadbent, Julie Walters, Imelda Staunton
Paddington 2.

2017. november 10.


Domhnall Gleeson, Warwick Davis
Star Wars 8. - Az utolsó Jedi

2017. december 14.


J.K. Rowling, David Yates
Fantastic Beasts and Where to Find Them 2.

2018. november 16.

 

 
Szavazz!
Lehetőleg csak egyszer nyomd meg a gombot, hogy tényleges adatokat kapjak!
Ha lenne egy napod használni az alábbiak közül mit választanál?

Teszlek Süveg
Edevis tükre
Volt-nincs szekrény
láthatatlannátévő köpeny
önoltó
Tűzvillám
Nefeleddgömb
aranycikesz
varázslósakk
Hermione elvarázsolt táskája
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Countdown
 
Extrák


 
Másik oldalaim 
HP FAN

Lépj be Te is a HP fanok közé! Ha szereted a HP történetét és filmjei színészeit, vagy bármit ami a HP-val kapcsolatos, akkor legyél Te is tagja a HP-t szeretők klubjának. Nem kell, hogy legyen oldalad, ha csak látogató vagy, akkor is lépj be!! De ha van oldalad, akkor a regisztráció után tedd ki valamelyik táblát (nem kötelező), hogy mindenki tudja Rólad, hogy Te egy HP FAN vagy! :)) TOVÁBB...

 
My Button and Ikon

           

 
Főoldal

Fantastic Beasts and Where to Find Them - The Crimes of Grindelwald

2017.11.16. 16:11, Fawkes

Fantasztikus hír érkezett a mai nap folyamán. Kihírdették a Legendás Állatok és Megfigyelésük 2. részének a hivatalos alcímét, ami nem lesz más, mint The Crimes of Grindelwald, magyarul valami olyasmi mint Grindelwald bűnei (kíváncsian várjuk mi lesz a tényleges magyar címe). Ami meg talán még fontosabb, hogy pontosan 1 év múlva, azaz 2018. november 16.-án fog debütálni a külföldi mozikban - nálunk elméletileg egy nappal előtte, jelen állás szerint, de volt már rá példa hogy eltolták egy héttel, várjuk ki a végét.

Ennek okán meg is jelent egy kis ízelítő a szereplőkről, fentebb láthatjátok a videóban, melyben szinte mindenki aki számítani fog a második részben, látható.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/M/MV5BMjMwNDM0Njc4OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNjc0MzkxNDM@._V1_SX1777_CR0,0,1777,999_AL_.jpg
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/M/MV5BMjI1ODQyODU1Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMjc0MzkxNDM@._V1_.jpg

A nagy bejelentésről persze tegnap óta tudni lehetett, amikor is Dumbledore pálcájával (vagy ekkor még Grindelwald-é nagy valószínűséggel) kapcsolatban került ki egy kép az internetre, s mellékesen közölték, hogy mára bejelentést terveznek.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/M/MV5BOTY3MTQ2YmEtYWI1ZS00ZjdiLThjYTYtZDA4ZmFlMDQ5NWVmXkEyXkFqcGdeQXVyNzU1MDgzMjk@._V1_.jpg

A képen avagy a film szereplői balról jobbra: Jude Law (Dumbledore), Ezra Miller (Credence), Claudia Kim (Maledictus), Zoé Kravits (Leta Lestrange), Callum Turner (Theseus Salmander), Katherine Waterston (Tina), Eddie Redmayne (Göthe), Dan Fogler (Kowlaski), Alison Sudol (Queenie), Johnny Depp (Grindelwald).

A Legendás Állatok és Megfigyelésük 2. része várhatóan 2018. november 15.-én érkezik a magyar mozikba.

Gary Oldman - Darkest Hour bemutatók, TIFF, HFA díj, képek, videók és előzetes

2017.11.16. 12:12, Fawkes

Az előző hosszabb cikkem után, melynek Jason Isaacs (Lucius) volt az alanya, most jöjjön Gary Oldman (Sirius), akivel az elmúlt két hónapban szintén sok minden történt. Ezeket vegyük végig most.

Szeptember 11.-én részt vett a Toronto International Film Fesztiválon (röviden TIFF), ahol új filmjét, a Darkest Hour avagy magyar címén a Legsötétebb óra történelmi drámát mutatták be és népszerűsítette ő maga is.

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+2017+Toronto+International+Film+dlRdZFtXxSix.jpg
http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+2017+Toronto+International+Film+8QT4aUMjX-Ax.jpg
http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+2017+Toronto+International+Film+JWXJRjmavw2x.jpg
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+2017+Toronto+International+Film+ptzsH_F6dXYl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+2017+Toronto+International+Film+8seREtwvaB5l.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+2017+Toronto+International+Film+IP64Qi3cMsvl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+2017+Toronto+International+Film+TFazQmwP9jFl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+2017+Toronto+International+Film+FtjpFud1Y4Ul.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+2017+Toronto+International+Film+76IRnkgM3ACl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+2017+Toronto+International+Film+pRhCwq2uIWbl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+2017+Toronto+International+Film+-BFg0a1WHOcl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+2017+Toronto+International+Film+YqbgGTlmi02l.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+2017+Toronto+International+Film+FjzwZM7Bwp9l.jpg

Pár videót az eseményről alább nézhettek meg.

November 2.-án tartottak egy különleges vetítést a Darkest Hour-nek, az USA haditengerészekre emlékezésének napján, ahol természetesen Gary is feltűnt, erről is pár képet alább láthattok.

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+Special+Screening+Darkest+Hour+KtyEf6zt5Clx.jpg
http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+Special+Screening+Darkest+Hour+4Iwl2T8dLCWl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+Special+Screening+Darkest+Hour+fkWZhvoHOCPl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+Special+Screening+Darkest+Hour+qlT52gLFuf-l.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+Special+Screening+Darkest+Hour+iqMu6blrlfwl.jpg

Ezután 3.-án a rendezővel ellátogattak a Nemzeti Churchill Könyvtár és Központba, Washingtonban, ahol szintén a Darkest Hourt népszerűsítették egy kicsit.

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+Churchill+Library+Meet+Greet+Darkest+vX5bHL_S0agx.jpg
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+Churchill+Library+Meet+Greet+Darkest+JTFEixntUBLl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+Churchill+Library+Meet+Greet+Darkest+PIa62RrovDql.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+Churchill+Library+Meet+Greet+Darkest+FcBWXTKvDuDl.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+Churchill+Library+Meet+Greet+Darkest+D2L0jp_mqscl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+Churchill+Library+Meet+Greet+Darkest+L6GgVBeQ-uTl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+Churchill+Library+Meet+Greet+Darkest+lMUtHyI90nDl.jpg

November 5.-én, a The Beverly Hilton Hotelben, Kaliforniában megrendezésre került 21. alkalommal a Hollywood Film Awards díjátadó gála, ahol Gary Oldman díjat is kapott! Méghozzá a "Hollywood Career Achievement Award" nevezetű díjat, melyet az eddigi színészi karrierje végett kapott meg, hisz számtalan sikeres filmje, rengeteg díjra való jelölése és díja is van. Oscar jelölt, Emmy jelölt, SAG jelölt és kétszeres BAFTA-díjas színészről beszélünk, aki a Harry Potter filmek Sirius Blackje mellett olyan filmekben is megformálhatott nagy karaktereket, mint a Batman trilógia, a Suszter, Szabó, Baka, Kém, a Drakula, a Sid és Nancy és még sorolhatnám. Részletes leírást olvashattok, hogy miért is kapta ezt a díjat a HFA oldalán ide kattintva. Számos képet és videót az eseményről pedig alább láthattok.

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+21st+Annual+Hollywood+Film+Awards+mir6iBWX2X2x.jpg
http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+21st+Annual+Hollywood+Film+Awards+pwfgEXffIXTx.jpg
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+21st+Annual+Hollywood+Film+Awards+jY6vjzIi6XFx.jpg
http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+21st+Annual+Hollywood+Film+Awards+1a7LlsBSjiDl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+21st+Annual+Hollywood+Film+Awards+HxDEbq0rFcYl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+21st+Annual+Hollywood+Film+Awards+cj8QPDoGoiYl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+21st+Annual+Hollywood+Film+Awards+rHdubL9gVULl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+21st+Annual+Hollywood+Film+Awards+IIjKiL9wXIUl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+21st+Annual+Hollywood+Film+Awards+f0Dk3AMeKS7l.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+21st+Annual+Hollywood+Film+Awards+o85yCQ5zQ6Zl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+21st+Annual+Hollywood+Film+Awards+nMENMHHybjrl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+21st+Annual+Hollywood+Film+Awards+sBqSvHSD30jl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+21st+Annual+Hollywood+Film+Awards+sMH4fplTPUcl.jpg

November 9.-én tartották meg a SAG-AFTRA Foundation Patron of the Artists Award díjátadó gálát, Kaliforniában. Erről is néhány képet alább nézhettek meg.

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+SAG+AFTRA+Foundation+Patron+Artists+8qnsymdd2GNx.jpg
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+SAG+AFTRA+Foundation+Patron+Artists+vcTClL6WwUbx.jpg

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+SAG+AFTRA+Foundation+Patron+Artists+4iyUctpKEDnl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+SAG+AFTRA+Foundation+Patron+Artists+OP5P3roYw7kl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+SAG+AFTRA+Foundation+Patron+Artists+0JpNBQFJ9Zvl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+SAG+AFTRA+Foundation+Patron+Artists+17dBXLsIkWdl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Gary+Oldman+SAG+AFTRA+Foundation+Patron+Artists+Qy-t2GDfRLYl.jpg

És végül: november 11.-én rendezték meg a Academy of Motion Picture Arts and Sciences' 9th Annual Governors Awards díjátadót, ahol újfent feltűnt Gary is.

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Academy+Motion+Picture+Arts+Sciences+9th+Annual+OixEVTG25B8l.jpghttp://www1.pictures.zimbio.com/gi/Academy+Motion+Picture+Arts+Sciences+9th+Annual+3d8y8neNELOl.jpg
http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Academy+Motion+Picture+Arts+Sciences+9th+Annual+z5p95hIbv7sx.jpg

A legsötétebb óra avagy a Darkest hour Winston Churchill életéről szól, a főszereplőt pedig Gary Oldman alakítja. A történelmi dráma nálunk is mozikba fog kerülni, méghozzá január 18.-án. Nem véletlen az időzítés, ugyanis általában évvégén szokták bemutatni az Oscar jelölés és nyertes esélyeseket, így reméljük Garynek végre meghozza majd az arany szobrocskát ez az alakítás. Egy előzetest alább nézhettek meg.

Paddington 2. londoni premier

2017.11.13. 13:51, Fawkes

November 5.-én tartották meg a Paddington 2. londoni premierjét, ahol a vörösszőnyegen feltűnt többek között Julie Walters (Molly), Jim Broadbent (Lumpsluck) és David Heyman (producer). A filmben persze más HP sztárok is szerepelni fognak, mint Brendan Gleeson (Mordon), Michael Gambon (Dumbledore) és Imelda Staunton (Umbridge), de rajtuk kívül egy egész sztárparádét vonultat fel a Paddington 2. része.

Julie Walters (Molly):

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Julie+Walters+Paddington+2+Premiere+Red+Carpet+B9NH1G0s4Fzx.jpg
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Julie+Walters+Paddington+2+Premiere+Red+Carpet+MUUy76Hb_Lwl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Julie+Walters+Paddington+2+Premiere+Red+Carpet+ID2gMRinPo_l.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Julie+Walters+Paddington+2+Premiere+Red+Carpet+V5MLi9gtB70l.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Julie+Walters+Paddington+2+Premiere+Red+Carpet+XQxeeOTNFmul.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Julie+Walters+Paddington+2+Premiere+VIP+Arrivals+IvIhaNfBnYfl.jpg

Jim Broadbent (Lumpsluck):

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Jim+Broadbent+Paddington+2+Premiere+VIP+Arrivals+6saWqyiXVECx.jpg
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Jim+Broadbent+Paddington+2+Premiere+VIP+Arrivals+pjiku_40NC0l.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Jim+Broadbent+Paddington+2+Premiere+Red+Carpet+ybZ3eZ2CYVHl.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Jim+Broadbent+Paddington+2+Premiere+Red+Carpet+KnqoJrM2eZ6l.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Jim+Broadbent+Paddington+2+Premiere+Red+Carpet+t-n32oo3ODbl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Jim+Broadbent+Paddington+2+Premiere+Red+Carpet+F3FazSH7awMl.jpg

David Heyman (producer):

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/David+Heyman+Paddington+2+Premiere+VIP+Arrivals+x1zmLIsbsWJx.jpg
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/David+Heyman+Paddington+2+Premiere+VIP+Arrivals+82Xfpwi1LlJl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/gi/David+Heyman+Paddington+2+Premiere+Red+Carpet+jCs1fUryl-Tl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/David+Heyman+Paddington+2+Premiere+Red+Carpet+rMfZgcIh439l.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/David+Heyman+Paddington+2+Premiere+Red+Carpet+glJdjG3b0QVl.jpg

Egy előzetest alább nézhettek meg:

Kis hazánkban november 30.-án debütál a mozikban.

Kitüntetést kapott Julie Walters és Helen McCrory!

2017.11.09. 17:11, Fawkes

Nagyszerű hír! Julie Walters (Molly) és Helen McCrory (Narcissa) kitüntetést kaptak, méghozzá nem is akármilyet, magától II. Erzsébet királynőtől. A ceremóniára november 7.-én, kedden került sor, a Buckingham palotában, ahol a két színésznő megkapta az előkelő kitüntetést. Természetesen készült róluk néhány kép is, melyeket alább nézhettek meg. Hatalmas gratuláció nekik!

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Investiture+Buckingham+Palace+MGiVzYw2w40x.jpg
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Investiture+Buckingham+Palace+Mhz6N_GFcMxx.jpg
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Investiture+Buckingham+Palace+63oxRBn0_ukx.jpg
http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Investiture+Buckingham+Palace+Zb9khEE5wpbl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Investiture+Buckingham+Palace+IFLXZo962OPl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Investiture+Buckingham+Palace+M9JYjJQPyxol.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Investiture+Buckingham+Palace+dJRpjoAoAdDl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Investiture+Buckingham+Palace+xYqNzxheBvxl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Investiture+Buckingham+Palace+jvtwz1HgAZll.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Investiture+Buckingham+Palace+D2memY5t_YUl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Investiture+Buckingham+Palace+1OjJfGqyl-Fl.jpg

Újabb, illusztrált kiadású Legendás Állatok könyv érkezett

2017.11.07. 15:09, Fawkes

Vadiúj Legendás Állatok és Megfigyelésük könyv került ma a boltokba - külföldön legalábbis - mely talán eddig a legszebb kiadású példány. A benne levő illusztrációkat Olivia Lomenech Gill készítette, melyekből párat alább láthattok is.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23376490_1734061276628229_3752625577600417439_n.jpg?oh=dae12f58424f9e1e7361aa7065bdb943&oe=5AAD0660
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23172588_1734061296628227_7407476932966701019_n.jpg?oh=0b4a057c4bf4e3b9cdf0703631040549&oe=5A6F54E8
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23316795_1734061356628221_3135854246413669073_n.jpg?oh=0bfbfa69ad2114ba514383e6dee91b9d&oe=5A652887
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23380244_1734061336628223_4861951519970972962_n.jpg?oh=0d15c3ab640ee8596f13d1fedfdec4c3&oe=5A9D3AF4
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23172767_1734061273294896_75506233776287200_n.jpg?oh=87a470afedcf507be9d9bad067ef54d8&oe=5A9B79C3

Korábban persze már sok kiadása megjelent ennek az amúgy nem is hosszú könyvecskének. Az eredeti példány mintegy a Roxfort tankönyveként jelent meg piros borítóval, melyet Göthe Salamander írt - ami persze J.K. Rowlingot takarta és maga a könyv a Kviddics Évszázadaival együtt egy jótékony célt szolgáltak, a megvásárlásukkal a Comic Relief alapítványt támogathattuk.

https://lexicon-media.storage.googleapis.com/legacy/images/covers/fb-covers/fb-718px.jpghttps://media.bloomsbury.com/rep/bj/9781408803011.jpghttps://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61L4F8MG6lL._SX333_BO1,204,203,200_.jpghttps://images.pottermore.com/bxd3o8b291gf/1v171SG0L2EAUkGGs6q8uM/275e6562ec79f4227ac03170461e1ae0/Fantastic_Beasts_Illustrated_Edition_cover_Hi-res.jpg?w=1024https://images.pottermore.com/bxd3o8b291gf/3kKHEo95ssuy4k0GSCUm4u/82e5a2dc1842c693e93f1ad7b7b62949/Scholastic_FB_Illustrated_cover_crop.jpg?w=1100&q=85

Azóta boltokba került a keményfedeles bézs kiadás, majd a sokkal inkább gyerekbarát (vagy legalábbis aranyos borítója erre utal) és több illusztrációt, valamint 6 új lényt tartalmazó sárkányos borítójú könyv. Ezeken túl persze még más kiadások is léteznek, de amennyire én tudom (cáfoljatok meg, már jó magam is nehezen tudom követni) azok Magyarországon nem jelentek meg. A mostani kiadás annyiban talán kitűnik a többi közül, hogy az illusztrációival, lenyűgöző kinézetével leginkább a Jim Kay által illusztrált Harry Potter kötetekre hajaz. Érdekes módon ennek a könyvnek is két kiadása van, egy Bloomsbury-s, melyen az occamy látható, valamint a Scholasticos, amelyen pedig egy griff terpeszkedik.

https://www.virginmegastore.ae/medias/sys_master/root/hd6/hd8/9004761939998/91587-main.jpg http://covers3.booksamillion.com/covers/bam/1/33/811/678/1338116789.jpg

Egy fél mondat erejéig megemlítést érdemel a Legendás Állatok eredeti forgatókönyves kiadása is, ami viszont nem összekeverendő a fentebb említett, tankönyv kiadásokkal! Ez a könyv ugyanis a tavaly mozikba került filmet, az Eddie Redmayne főszereplésével bemutatott Legendás Állatok és Megfigyelésük mozisikert reprezentálja. Ennek is természetesen megjelent magyar kiadása, mely megtalálható a könyvesboltokban. Ebben a könyvben illusztrációk nincsenek, de erre van egy másik könyv, ami meg inkább egy képes kalaúz a filmről.

Hogy a fentebb említett Olivia Lomenech Gill által illusztrált könyv magyarul is megjelenik-e, arról sajnos érdemi információt nem találtam eddig, de ha ti tudtok valamit róla, illetve ha kihagytam volna valamelyik szintén magyarul is megjelent Legendás Állatok könyvet, akkor írjatok nekem itt vagy a Transportus facebook oldalán.

 
Pottermore

http://static.tumblr.com/ge6lmez/zVclrffuc/tumblr_lrbdhqprj61qhjdd1o1_500.jpg

A Pottermore egy hivatalos website, melyet J.K. Rowling maga is szerkeszt. Egy interaktív kalandos úton végig járhatod az egész Harry Potter történetet, miközben sok-sok érdekességet és új információt olvashatsz J.K. Rowlingtól.  Számos játék és olvasnivaló vár rád. Az oldal 2012. április 14.-e óta működik, és azóta már rengeteg exklúzív információ látott napvilágot a Harry Potter világáról.

Ha még nem csatlakoztál volna, ne szalaszd el az alkalmat, mindenképp érdemes felnézned. Ezenkívül megtalálsz itt a Transportuson is egy külön Pottermore-os részt, ahol bizonyos részeket magyarul is elolvashatsz (bővítés alatt).


 
Navigation
http://25.media.tumblr.com/2e65a8b0050e4f06b3095dd33d15c295/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o10_250.gif
¤01¤ Bölcsek Köve
főoldal: napi friss hírek
http://25.media.tumblr.com/dcde5d83afb9aea5f686383d051f03c2/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o2_250.gif
¤02¤ Titkok Kamrája
archívum:
régebbi hírek
http://31.media.tumblr.com/aa72d35cc2fbe60895d039721cda3a76/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o6_250.gif
¤03¤ Azkabani Fogoly
menü: oldal alap dolgai
http://25.media.tumblr.com/8e08bb2cc82d8e51ef0136917a17b7a6/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o4_250.gif
¤04¤ Tűz Serlege
extrák: minden egyéb
http://25.media.tumblr.com/2249b195c716881c7d84315773a346c4/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o3_250.gif
¤05¤ Főnix Rendje
gallery: rengeteg képpel
http://31.media.tumblr.com/db2a0f66a7ad6b9582731fe27d7b47ac/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o5_250.gif
¤06¤ Félvér Herceg
merengő:
videók
http://31.media.tumblr.com/a47ffcee179477c4e558340a28449d46/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o8_250.gif
¤07¤ Halál Ereklyéi
invito: keresd a szerkesztőt
 
Chat

Szabályok:

¤ kultúráltan beszélj (panaszkodni is lehet kultúráltan!)
¤ ne írj más nevében!
¤ itt kérhetsz cserét!
¤ hírdethetsz is, de erre van egy külön hírdető könyv is itt! /Új!/
¤ legfontosabb: érezd jól magad!
¤
avatárok a chathez:

További avatárakhoz katt a fenti képekre!


http://25.media.tumblr.com/eaf6099909847949b065238f9f71230e/tumblr_mq3nluADWL1s61hnfo1_500.gif
 

 

 

 
 
 
Zsupszkulcsok

Szabályok:

 ¤ cseréért jelentkezz a chatben!
 ¤ én is kiraklak, te is kiraksz!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, szó nélkül leveszlek!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt!

21/7 hely szabad

Képre vár: devil-hunters.gp, jganthony.gp, jegvirag.gp,

 
Mágiaügyi Minisztérium

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Invito
Indulás: 2009-04-05
 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints