~¤~ TRANSPORTUS - Egy Zsupszkulcs Harry Potter Világába! Pottermore, Warner Bros. Studio Tours, HP Park, My Hogwarts ~¤~
Harry Potter

http://images6.fanpop.com/image/photos/32300000/The-Golden-Trio-3-harry-ron-and-hermione-32308193-500-550.png

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. már kapható DVD és Bluray változatokban is. Ha még nincs meg, szerezd be most! Az utolsó Potter film méltán nevezhető a legjobbnak a szériában, s ezt reméljük a díjátadó gálák szezonjában is visszakapjuk majd. Emellett jövőre nyitja meg kapuit a Warner Bros. stúdió túrái, valamint hamarosan mindenki számára elérhető lesz a Pottermore is. S ha ez nem lenne elég, kedvenc HP sztárjaink tovább fényesednek odafent, s sorra kerülnek újabb és újabb filmjeik a mozikba rajongóik elé. Harry Potter örök - amíg a rajongók is úgy szeretnék!

 
Üdv

Üdv a Transportus.gp-n! Fawkes vagyok, a szerkesztő: minden HP fant szeretettel várok, ugyanis ez az oldal a méltán népszerű J.K.Rowling híres köteteivel és annak film feldolgozásaival, a Harry Potter heptalógiával foglalkozik. Napi frissek, rengeteg modul és érdekesség vár rád, úgyhogy érdemes néha felnézned. Ne feledd: Transportus! - Egy zsupszkulcs Harry Potter világába!

 
Tartalom

Úgy gondolom tartalmas oldalam van, persze ez nem azt jelenti, hogy nincs már mit bővítenem. Rengeteg modult, gyűjteményt, lexikont és mi egyéb mást találtok itt, és persze az oldalnak egy saját Gallery-je is van, melybe szintén érdemes néha benézni! Arról nem is beszélve, hogy (szinte) naponta olvashattok frisseket, híreket Harry Potter világából. Úgyhogy szerintem érdemes egy kicsit körülnézni a Transportuson!

 
Adatok

Az oldal címe Transportus.gp, aminek témája a Harry Potter sorozat. Ez a 2. komolyabb weblapom, az első a GoToVarázsVilág.gp volt, mely szintén a Harry Potterrel foglalkozott és mely ma a Transportus.gp képgalériájaként funkcionál. Az oldal 2009.04.05-én jött létre, de csak egy hónappal később, 2009.05.05-én tárta ki kapuit. Sokan írják azt, hogy a zárást nem tervezik. Én se tervezem, de én azt mondom, hogy addig lesz nyitva az oldal, amíg van akár csak egy igazi HP fan a világon, akit még érdekelnek a világával kapcsolatos hírek!

 
Facebook


 
NeFeledd Gömb

Harry Potter és a Bölcsek Köve
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2015. október 06.


Harry Potter és a Titkok Kamrája
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2016. október 4.


J.K. Rowling, David Yates
Legendás Állatok és Megfigyelésük

2016. november 18.


Gary Oldman
The Space Between Us

2017. február 3.


Ralph Fiennes
Lego Batman - a film

2017. február 9.


Emma Watson, Emma Thompson
A szépség és a szörnyeteg

2017. március 23.


Emma Watson
A kör

2017. április 28.


Brendan Gleeson, Jim Broadbent, Julie Walters, Imelda Staunton
Paddington 2.

2017. november 10.


Domhnall Gleeson, Warwick Davis
Star Wars 8. - Az utolsó Jedi

2017. december 14.


J.K. Rowling, David Yates
Fantastic Beasts and Where to Find Them 2.

2018. november 16.

 

 
Szavazz!
Lehetőleg csak egyszer nyomd meg a gombot, hogy tényleges adatokat kapjak!
Ha lenne egy napod használni az alábbiak közül mit választanál?

Teszlek Süveg
Edevis tükre
Volt-nincs szekrény
láthatatlannátévő köpeny
önoltó
Tűzvillám
Nefeleddgömb
aranycikesz
varázslósakk
Hermione elvarázsolt táskája
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Countdown
 
Extrák


 
Másik oldalaim 
HP FAN

Lépj be Te is a HP fanok közé! Ha szereted a HP történetét és filmjei színészeit, vagy bármit ami a HP-val kapcsolatos, akkor legyél Te is tagja a HP-t szeretők klubjának. Nem kell, hogy legyen oldalad, ha csak látogató vagy, akkor is lépj be!! De ha van oldalad, akkor a regisztráció után tedd ki valamelyik táblát (nem kötelező), hogy mindenki tudja Rólad, hogy Te egy HP FAN vagy! :)) TOVÁBB...

 
My Button and Ikon

           

 
Főoldal

Felton & Hurt & Grint interjúk és dupla szülinaposok

2010.05.24. 15:08, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.15. 10:05

A közelmúltban hárman is adtak interjút, melyben természetesen a Harry Potter utolsó részeiről is szó esett:

 

Az első alanyunk Tom Felton (Draco), aki az epilógus részről mond el egy-két részletet. A legfontosabb, hogy kiderül a nagy részét júniusban fogják forgatni. Elmeséli, hogy két hónapja már volt egy teszt, ahol kaptak - ő, Daniel Radcliffe (Harry), Emma Watson (Hermione), Rupert Grint (Ron) és Bonnie Wright (Ginny) - "öregedés képzést", így például meg kellett tanulniuk máshogy járni. Állítása szerint elég bizarr volt a jelenet már akkor is és számos olyan eset volt, amikor alig bírta visszafogni a nevetést. Ettől függetlenül nagyon örül neki, hogy ő játszhat az utolsó jelenetben és nem egy idősebb színész, és elmondja, hogy ez az egyik rész, amit a legnagyobb izgalommal vár.

 

Második emberünk John Hurt (Ollivander), aki mesél arról milyen furcsa volt visszatérni a Harry Potter filmek forgatására - hiszen Hurt csak a Harry Potter és a Bölcsek Köve című filmben szerepelt, aminek forgatása már nagyon rég volt - és látni, hogy mindenki felnőtt és már nem azok a kicsi gyerekek, akiket ő annak idején megismert (ezt konkrétan Danielre érti, aki annak idején csak egy tizenéves fiú volt, most pedig egy huszonéves férfi). Hurt még tavaly decemberben kezdte meg az utolsó részek forgatásait. Elmondja azt is, hogy tapasztalatai szerint a rajongók szeretik Ollivandert, és hogy kíváncsi lesz arra, hogyan reagálnak majd akkor, ha látják kedvelt karakterüket megkínozni és szenvedni. Mesél arról is, hogy szívesen osztogat autogrammokat is, és tapasztalata szerint nem a rajongók, hanem szüleik szoktak odamenni hozzá, mert a gyerekek általában túl félénkek, ahhoz hogy megszólítsák. Mindenesetre örül a sok rajongónak.

Harmadik személy, aki interjút adott, az nem más, mint Rupert Grint (Ron). Ő többek között a kezdetekről, illetve szabadidejének eltöltéséről beszél, így most ezt nem nagyon részletezném, de ide kattintva olvashatjátok el angolul.

És van mára két ünnepeltünk is, melyek közül az egyik a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola, Gyom- és Gyógynövénytanára, a mindig kedves, pufi, a Hugrabug ház házvezetőnője, akinek kedvenc komposztja a sárkánytrágya, Pomona Bimba. A történet szerint a végső csata után pár évvel nyugdíjba vonul és utódja nem más, mint egyik legkedveltebb volt tanítványa, Neville Longbottom. Nagyon boldog szülinapot, Bimba!

Másik ünnepeltünk a Harry Potter és a Félvér Herceg film akaratos Romilda Vane-je, Anna Shaffer, aki a mai napon töltötte be a 18. életévét. Ha minden igaz a színésznőt a következő filmekben viszont láthatjuk majd. Mindenesetre nagyon boldog szülinapot neki is!

A meztelen hazugság és titkos univerzumok

2010.05.23. 09:36, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.14. 14:50

Emma Watsonról (Hermione) egy állítólagos meztelen kép kezdett el terjengeni pár napja a neten. A színésznő ezen teljesen felháborodott és persze tagadta a hitelességét a képnek. A részleteket a következő cikkben olvashatjátok:

"Emma Watson, a Harry Potter filmek sztárja csatasorba állította ügyvédeit, miután szerdán egy róla készült állítólagos "meztelen fotó" generált óriási érdeklődést az interneten.

A fiatal színésznő jogi képviselője csinálmánynak nyilvánította a képet és úgy nyilatkozott a The Sun című brit bulvárlapnak: "Nyilvánvalóan hamisítvánnyal állunk szemben. Hogy őszinte legyek, bizonyos rendszerességgel felbukkannak hasonló képek. Az interneten fellelhető fotókból vágják össze őket, azután valódiként szivárogtatják ki a netes közvéleménynek."

Az ügyvéd hozzátette: a Harry Potter-széria más szereplői is gyakran esnek áldozatul efféle bűncselekménynek."

Korábban már írtam egy cikkről, melyben a két siker sorozat, a Harry Potter és a Gyűrűk Ura összehasonlító elemzéséről írnak, melynek most itt van a második része is (címe: Titkos univerzumok: Tolkien és Rowling):

"Joanne Kathleen Rowling Harry Potter-történetéhez több legenda is fűződik, amelyek egy része az írónőtől származik, más részüket pedig – úgy tűnik – maga a szerző sem óhajtja megcáfolni. Ezekről többek között Rowling hivatalos honlapján is olvashatunk.

Azonban az életrajzi mitológia mellett, amelyre most nem térnénk ki, fontosnak véljük azokat a megelőző olvasmányélményeket fölsorolni, amelyekre a szerző „meghatározó élményként” maga is hivatkozik. Egy vele készült interjúban fontos gyermekkori olvasmányként többek között Kenneth Grahame: The Wind in the Willows című regényét (Magyarországon a Békavári uraság c. filmben találkozhatunk a szereplőkkel), C. S. Lewis: Narnia krónikái c. regénysorozatát, és legkedvesebb könyveként Elizabeth Goudge: The Little White Horse c. meseregényét nevezi meg. „A Little White Horse volt a kedvenc gyerekkori könyvem. Feltétel nélkül imádtam. Izgalmas, szellemes cselekménye volt. Voltak ijesztő és romantikus részek benne, és volt egy bátor, energikus hősnője is."

Hozzá kell tennünk, hogy a Harry Potteren erősen érződik a „jobb” angol gyermekirodalmi hagyomány is. Carroll Alice-regényei (a való világ részeként jelen lévő groteszk csodavilág), Travers Mary Poppinsának mulatságos, és esendően emberi tulajdonságokkal bíró főhőse, akinek csodáival a hétköznapi szereplők (pl. Banks papa és Banks mama – a muglik előképei) nem tudnak mit kezdeni, zavarba jönnek, és nem hajlandók tudomást venni róluk.

De leginkább a tolkieni mindenség hatása mutatkozik meg a Potter-sorozatban, és ez a hasonlóság olyan szembetűnő, hogy számos internetes rajongói oldalon is találkozhatunk ennek fölismerésével. (Itt az oldal szerzője még egy táblázatot is közöl, melyben a legfontosabb főhősöket és eseményeket összehasonlítja.)"

A teljes cikk megint csak renkívül terjedelmes, ezért azt ide kattintva érhetitek el. Az első részét - A siker titkai: Harry Potter és Gyűrűk Ura -, pedig ide kattintva olvashatjátok el.

MTV Movie Awards 2010

2010.05.23. 09:34, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.13. 07:20

Megérkezett a 2010-es MTV Movie Awards rövid listájának a jelöltjei, melyre szavazni mostantól már lehet. Talán emlékeztek, hogy a Harry Potter elég sok kategóriában jelölve lett a hosszú listás verzióban, és ami azt illeti, szinte minden kategóriában viszont láthatjuk a rövid listás verzióban is. Nah de itt vannak a jelölések:

Minden jelöltnél találhattok egy-egy videót, mely a döntésben segíthetik a bizonytalan szavazókat. Szavazz te is rájuk, csak katt valamelyik linkre - bejelentkezni továbbra is kell, ha múltkor regisztráltál, akkor csak jelentkezz be és szavazz a HP-ra!!

És mára van még két ünnepeltünk is:

Nagyon boldog szülinapot a Harry Potter filmek szigorú, sasszemű, a kicsiket repülésre tanító és a kviddicsmeccsek bíróját, Madam Hooch-ot alakító Zoé Wanamakernek, aki a mai napon töltötte be a 61. szülinapját! Grat neki!

A másik ünnepeltről meg valószínüleg a legtöbben tudtok, ugyanis ma ünnepli a Harry Potter és a Tűz Serlege, Roxfort és a Hugrabug bajnokát, Cedric Diggoryt alakító Robert Pattinson, akit ma már jobban ismerhettek a Twilight-saga Edwardjaként. Robert ma ünnepli a 24. szülinapját. Grat neki is!

Izmos musical és ping-pong meccs

2010.05.22. 10:18, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.12. 12:50

Tegnap már írtam arról, hogy Daniel Radcliffe (Harry) jelenleg szabadságon van és most ideje nagy részét New Yorkban a Broadway-es musical társaival tölti. Egy cikk arról ír, hogy a darab érdekében Daniel elkezdte gyúrni magát, hogy olyan felsőteste legyen, mint Christiano Ronaldonak:

"Megirigyelte Cristiano Ronaldo sikereit Daniel Radcliffe. Harry Potter filmbéli megszemélyesítője a Real Madrid gólgyárosára szeretne hasonlítani.

Daniel Radcliffe mostanában igencsak keményen gyúr, és speciális diétával próbálja szálkássá, izmossá varázsolni a kemény fizikai terheléshez eddig nem nagyon szokott testét. Igaz, nem öncélú magamutogatás a szándéka; egy jövő tavasszal bemutatandó Broadway-színdarab kedvéért akarja megváltozatni a felsőtestét a Harry Potterként meglehetősen vékonyka Radcliffe.

A Hogyan legyünk sikeres üzletemberek elszántság nélkül fantázianevű musicalben – amelynek címe inkább egy fogyasztói csoport reklámszövegére hajaz – egy rendszerint félmeztelenül dolgozó ablaktisztítót alakít az egykori Harry Potter, s ezért akar ronaldói feszességű hasat és felsőtestet magának.

– Daniel mindet a testépítésnek rendelt alá – nyilatkozta az ifjú színész barátja. – Cristiano Ronaldo felsőteste az etalon a számára, ezért naponta ott szenved az edzőteremben és egyáltalán nem iszik alkoholt, kerüli a zsíros ételeket, letette a cigit is és abban reménykedik, hogy így legalább olyan izmos lesz, mint a Real futballistája. Az elmúlt hónapban legalább öt kilót fogyott. Igaz, volt miből..."

És megnézhettek egy nagyon kemény ping-pong meccset, melynek egyik játékosa Matthew Lewis (Neville):

Izmos musical és ping-pong meccse

2010.05.22. 10:18, Fawkes
eredeti időpont: 2010.05.12. 12:50

Tegnap már írtam arról, hogy Daniel Radcliffe (Harry) jelenleg szabadságon van és most ideje nagy részét New Yorkban a Broadway-es musical társaival tölti. Egy cikk arról ír, hogy a darab érdekében Daniel elkezdte gyúrni magát, hogy olyan felsőteste legyen, mint Christiano Ronaldonak:

"Megirigyelte Cristiano Ronaldo sikereit Daniel Radcliffe. Harry Potter filmbéli megszemélyesítője a Real Madrid gólgyárosára szeretne hasonlítani.

Daniel Radcliffe mostanában igencsak keményen gyúr, és speciális diétával próbálja szálkássá, izmossá varázsolni a kemény fizikai terheléshez eddig nem nagyon szokott testét. Igaz, nem öncélú magamutogatás a szándéka; egy jövő tavasszal bemutatandó Broadway-színdarab kedvéért akarja megváltozatni a felsőtestét a Harry Potterként meglehetősen vékonyka Radcliffe.

A Hogyan legyünk sikeres üzletemberek elszántság nélkül fantázianevű musicalben – amelynek címe inkább egy fogyasztói csoport reklámszövegére hajaz – egy rendszerint félmeztelenül dolgozó ablaktisztítót alakít az egykori Harry Potter, s ezért akar ronaldói feszességű hasat és felsőtestet magának.

– Daniel mindet a testépítésnek rendelt alá – nyilatkozta az ifjú színész barátja. – Cristiano Ronaldo felsőteste az etalon a számára, ezért naponta ott szenved az edzőteremben és egyáltalán nem iszik alkoholt, kerüli a zsíros ételeket, letette a cigit is és abban reménykedik, hogy így legalább olyan izmos lesz, mint a Real futballistája. Az elmúlt hónapban legalább öt kilót fogyott. Igaz, volt miből..."

És megnézhettek egy nagyon kemény ping-pong meccset, melynek egyik játékosa Matthew Lewis (Neville):

 
Pottermore

http://static.tumblr.com/ge6lmez/zVclrffuc/tumblr_lrbdhqprj61qhjdd1o1_500.jpg

A Pottermore egy hivatalos website, melyet J.K. Rowling maga is szerkeszt. Egy interaktív kalandos úton végig járhatod az egész Harry Potter történetet, miközben sok-sok érdekességet és új információt olvashatsz J.K. Rowlingtól.  Számos játék és olvasnivaló vár rád. Az oldal 2012. április 14.-e óta működik, és azóta már rengeteg exklúzív információ látott napvilágot a Harry Potter világáról.

Ha még nem csatlakoztál volna, ne szalaszd el az alkalmat, mindenképp érdemes felnézned. Ezenkívül megtalálsz itt a Transportuson is egy külön Pottermore-os részt, ahol bizonyos részeket magyarul is elolvashatsz (bővítés alatt).


 
Navigation
http://25.media.tumblr.com/2e65a8b0050e4f06b3095dd33d15c295/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o10_250.gif
¤01¤ Bölcsek Köve
főoldal: napi friss hírek
http://25.media.tumblr.com/dcde5d83afb9aea5f686383d051f03c2/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o2_250.gif
¤02¤ Titkok Kamrája
archívum:
régebbi hírek
http://31.media.tumblr.com/aa72d35cc2fbe60895d039721cda3a76/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o6_250.gif
¤03¤ Azkabani Fogoly
menü: oldal alap dolgai
http://25.media.tumblr.com/8e08bb2cc82d8e51ef0136917a17b7a6/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o4_250.gif
¤04¤ Tűz Serlege
extrák: minden egyéb
http://25.media.tumblr.com/2249b195c716881c7d84315773a346c4/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o3_250.gif
¤05¤ Főnix Rendje
gallery: rengeteg képpel
http://31.media.tumblr.com/db2a0f66a7ad6b9582731fe27d7b47ac/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o5_250.gif
¤06¤ Félvér Herceg
merengő:
videók
http://31.media.tumblr.com/a47ffcee179477c4e558340a28449d46/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o8_250.gif
¤07¤ Halál Ereklyéi
invito: keresd a szerkesztőt
 
Chat

Szabályok:

¤ kultúráltan beszélj (panaszkodni is lehet kultúráltan!)
¤ ne írj más nevében!
¤ itt kérhetsz cserét!
¤ hírdethetsz is, de erre van egy külön hírdető könyv is itt! /Új!/
¤ legfontosabb: érezd jól magad!
¤
avatárok a chathez:

További avatárakhoz katt a fenti képekre!


http://25.media.tumblr.com/eaf6099909847949b065238f9f71230e/tumblr_mq3nluADWL1s61hnfo1_500.gif
 

 

 

 
 
 
Zsupszkulcsok

Szabályok:

 ¤ cseréért jelentkezz a chatben!
 ¤ én is kiraklak, te is kiraksz!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, szó nélkül leveszlek!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt!

21/7 hely szabad

Képre vár: devil-hunters.gp, jganthony.gp, jegvirag.gp,

 
Mágiaügyi Minisztérium

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Invito
Indulás: 2009-04-05
 

Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE