~¤~ TRANSPORTUS - Egy Zsupszkulcs Harry Potter Világába! Pottermore, Warner Bros. Studio Tours, HP Park, My Hogwarts ~¤~
Harry Potter

http://images6.fanpop.com/image/photos/32300000/The-Golden-Trio-3-harry-ron-and-hermione-32308193-500-550.png

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. már kapható DVD és Bluray változatokban is. Ha még nincs meg, szerezd be most! Az utolsó Potter film méltán nevezhető a legjobbnak a szériában, s ezt reméljük a díjátadó gálák szezonjában is visszakapjuk majd. Emellett jövőre nyitja meg kapuit a Warner Bros. stúdió túrái, valamint hamarosan mindenki számára elérhető lesz a Pottermore is. S ha ez nem lenne elég, kedvenc HP sztárjaink tovább fényesednek odafent, s sorra kerülnek újabb és újabb filmjeik a mozikba rajongóik elé. Harry Potter örök - amíg a rajongók is úgy szeretnék!

 
Üdv

Üdv a Transportus.gp-n! Fawkes vagyok, a szerkesztő: minden HP fant szeretettel várok, ugyanis ez az oldal a méltán népszerű J.K.Rowling híres köteteivel és annak film feldolgozásaival, a Harry Potter heptalógiával foglalkozik. Napi frissek, rengeteg modul és érdekesség vár rád, úgyhogy érdemes néha felnézned. Ne feledd: Transportus! - Egy zsupszkulcs Harry Potter világába!

 
Tartalom

Úgy gondolom tartalmas oldalam van, persze ez nem azt jelenti, hogy nincs már mit bővítenem. Rengeteg modult, gyűjteményt, lexikont és mi egyéb mást találtok itt, és persze az oldalnak egy saját Gallery-je is van, melybe szintén érdemes néha benézni! Arról nem is beszélve, hogy (szinte) naponta olvashattok frisseket, híreket Harry Potter világából. Úgyhogy szerintem érdemes egy kicsit körülnézni a Transportuson!

 
Adatok

Az oldal címe Transportus.gp, aminek témája a Harry Potter sorozat. Ez a 2. komolyabb weblapom, az első a GoToVarázsVilág.gp volt, mely szintén a Harry Potterrel foglalkozott és mely ma a Transportus.gp képgalériájaként funkcionál. Az oldal 2009.04.05-én jött létre, de csak egy hónappal később, 2009.05.05-én tárta ki kapuit. Sokan írják azt, hogy a zárást nem tervezik. Én se tervezem, de én azt mondom, hogy addig lesz nyitva az oldal, amíg van akár csak egy igazi HP fan a világon, akit még érdekelnek a világával kapcsolatos hírek!

 
Facebook


 
NeFeledd Gömb

Harry Potter és a Bölcsek Köve
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2015. október 06.


Harry Potter és a Titkok Kamrája
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2016. október 4.


J.K. Rowling, David Yates
Legendás Állatok és Megfigyelésük

2016. november 18.


J.K. Rowling, David Yates
Fantastic Beasts and Where to Find Them 2.

2018. november 16.

 

 
Szavazz!
Lehetőleg csak egyszer nyomd meg a gombot, hogy tényleges adatokat kapjak!
Ha lenne egy napod használni az alábbiak közül mit választanál?

Teszlek Süveg
Edevis tükre
Volt-nincs szekrény
láthatatlannátévő köpeny
önoltó
Tűzvillám
Nefeleddgömb
aranycikesz
varázslósakk
Hermione elvarázsolt táskája
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Countdown
 
Extrák


 
Másik oldalaim 
HP FAN

Lépj be Te is a HP fanok közé! Ha szereted a HP történetét és filmjei színészeit, vagy bármit ami a HP-val kapcsolatos, akkor legyél Te is tagja a HP-t szeretők klubjának. Nem kell, hogy legyen oldalad, ha csak látogató vagy, akkor is lépj be!! De ha van oldalad, akkor a regisztráció után tedd ki valamelyik táblát (nem kötelező), hogy mindenki tudja Rólad, hogy Te egy HP FAN vagy! :)) TOVÁBB...

 
My Button and Ikon

           

 
HP sztárok

Harry Potter sztárok
A filmek színészei és színésznői
(folyamatosan bővül)

(A modult szerkesztették: Fawkes (szerki) és pár lelkes segítő: Zoli, Martin, Fanniweasley, Bálint, Főnix, Fancsii, Timi)

Alan Rickman:

~¤~ Teljes név: Alan Sidney Patrick Rickman
~¤~ Születés: 1946. február 21., London
~¤~ HP szerep: Perselus Piton
~¤~ HP részek: Bölcsek Köve - Halál Ereklyéi
~¤~ Egyéb kiemelkedő szerep: Turpin bíró (Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya), Harry (Igazából szerelem), Brandon ezredes (Értelem és érzelem), Nottingham seriffje (Robin Hood - A tolvajok fejedelme), Hans Gruber (Drágán add az életed!)

http://www.snitchseeker.com/gallery/albums/HBPpressevents/hbpuspremiere/88964594.jpg

Alan 1946. február 21.-én született Londonban. Már kiskorában is nagyon érdekelte a színészet, sokszor lépett fel iskolai színdarabokban. Érettségije után azonban úgy döntött, hogy grafikus lesz ezért beiratkozott a Royal College of Artba, de ezután mégis a színészet mellett döntött és elnyerte a Royal Academy of Dramatic ösztöndíjat. Három évig tanult itt és több színházi darabban is szerepelt. Ezután a BBC is érdeklődni kezdett utána és elkezdődött filmes pályafutása. Rickmannak sok kisebb szerepe volt már a Drágán add az életed (1988) előtt is, de ez a film tette igazán híressé, ahol Hans Grubertet a német terroristát alakította. A Robin Hoodban a gonosz nottinghami Seriffet formálta meg amiért elnyerte a Brit Filmakadémia díját legjobb mellékszereplő kategóriában. Ezután több filmje is volt és máig keresett színész. A Harry Potterben az ellenszenves Perselus Piton professzort alakítja.

~¤~ Bővebb Biográfia: Wikipedia, IMDB
~¤~ Bővebb Filmográfia: FilmKatalogus, IMDB
~¤~ Díjak és Jelölések: IMDB
~¤~ Képek: Zimbio, Fanpop

Bonnie Wright:

~¤~ Teljes név: Bonnie Kathleen Wright
~¤~ Születés: 1991. február 17., London
~¤~ HP szerep: Ginny Weasley
~¤~ HP részek: Bölcsek Köve - Halál Ereklyéi
~¤~ Egyéb kiemelkedő szerep: fiatal Sarah (A lakatlan sziget kalandorai), fiatal Agatha (Agatha Christie: Egy élet képekben), Mia (Sweat)

http://images2.fanpop.com/image/photos/10500000/BAFTA-2010-bonnie-wright-10542990-512-369.jpg

Szülei Sheila Teague és Gary Wright, ékszertervezők, valamint a Wright&Teague tulajdonosai. Azért ment el az első Harry Potter válogatóra, kilenc évesen, mert bátyját, Lewist, Ginnyre emlékeztette. Az első Harry Potter filmben egy kisebb szerepet kapot a a londoni King's Cross pályaudvari jelenetnél. A következő kötet, a Harry Potter és a Titkok Kamrája , megfilmesítése során nagyobb szerepet kapott mivel a karaktere elkezd a Roxfortba járni valamint ő találja meg Tom Denem naplóját és a könyv végén Mardekár utodja őt viszi magával a Kamrába. A harmadikban, az Azkabani fogolyban, és a negyedikben, a Tűz Serlegében sincs ugyanannyi szerepe mint az ötödik filmben a Főnix rendjében, ahol benne van abban a hatban akik a Mágiaügyi Minisztériumban küzdenek meg Voldemort csatlósaival és magával Voldemorttal. A hatodik filmben, a Félvér Hercegben mivel közelebb kerül Harryhez és bekerül a kviddics csapatba ezért sokkal több jelenetben tűnik fel. Iskolái a  Prior Western Primary és King Alfred School. Jelenleg a londoni University of the Arts-on tanul. 2007-ben a Replacements egyik epizódjában szinkronizált, 2010-ben Mia-t alakítja a Sweat nevű rövid filmben. Jelenlegi barátja Jamie Campbell Bower aki a Harry Potter es a Halál Ereklyéiben Gellert Grindelwaldot alakítja.

~¤~ Bővebb Biográfia: Wikipedia, IMDB
~¤~ Bővebb Filmográfia: FilmKatalogus, IMDB
~¤~ Díjak és Jelölések: -
~¤~ Képek: Zimbio, Fanpop

Daniel Radcliffe:

~¤~ Teljes név: Daniel Jacob Radcliffe
~¤~ Születés: 1989. július 23., London
~¤~ HP szerep: Harry Potter
~¤~ HP részek: Bölcsek Köve - Halál Ereklyéi
~¤~ Egyéb kiemelkedő szerep: fiatal David Copperfield (Copperfield Dávid), Jack Kipling (Édes fiam, Jack)

Daniel Radcliffe Actor Daniel Radcliffe visits Trevor Project's eastcoast call center on February 26, 2010 in New York City.

A fiatal David Copperfieldként rengeteg dicséretet kapott. A Boston Herald így jellemezte: "szívfacsaró előadás". A színésztársai is elismerték magával ragadó teljesítményét. Daniel kapott egy kisebb szerepet A panamai szabó (Tailor of Panama) című, 2000-ben készült filmben, Geofrrey Rush és Jamie Lee Curtis fiaként. A legnagyobb dolog mégiscsak az áhított Harry Potter szerepe. Az élete örökre megváltozott miután megkapta az évtized talán legnagyobb szerepét. Hónapokig tartó keresgélés és több ezer meghallgatás után még mindig nem találtak senkit az ifjú varázsló szerepére. Ám amikor Chris Columbus találkozott Daniellel tudta, hogy ő lesz a tökéletes választás. Mindenki, aki együtt dolgozott vele azt vallotta, hogy tökéletes Harry szerepére. A kamera "szereti" őt, és a többi gyerek sem érzi fenyegetve magát Dantől. Minden átlagos ember fél, ha gyerekszínésszel kell dolgoznia. Az ő esetében ez azonban másként volt. Rendkívüli szerénysége és figyelmessége miatt alkalmazták. Ezek a vérében vannak. Rendkívül bájos, egyszerű és könnyed. Harry Potternek kitűnő lesz, mivel rendkívül életteli és energikus. Daniel a Harry Potter filmeken kívül 2007-ben az Édes fiam, Jack-ben is szerepelt. A hirtelen jött hírnév sok problémával jár. Daniel mára egy nemzetközileg ismert sztár, sok ember nem lenne képes elviselni ezt a nagy nyomást, de ő tudja, hogy milyen buktatók várnak rá.

~¤~ Bővebb Biográfia: Wikipedia, IMDB
~¤~ Bővebb Filmográfia: FilmKatalogus, IMDB
~¤~ Díjak és Jelölések: IMDB
~¤~ Képek: Zimbio, Fanpop

Emma Thompson:

~¤~ Teljes név: Emma Thompson
~¤~ Születés: 1959. április 15., London
~¤~ HP szerep: Sybill Trelawney
~¤~ HP részek: Azkabani Fogoly, Főnix Rendje, Halál Ereklyéi
~¤~ Egyéb kiemelkedő szerep: Nanny McPhee (Nanny McPhee 1, 2), Elinor Dashwood (Értelem és Érzelem), Cecília Rueda (Álmaimban Argentína), Karen (Igazából szerelem), Kay Eiffel (Felforgatókönyv), Kate Walker (Szerelem második látásra), Charlotte (Rockhajó)

Emma Thompson Emma Thompson honored with star on the Hollywood Walk of Fame. Hollywood, CA.August 6, 2010.

Szülei színházi emberek: édesanyja, Phyllida Law színésznõ,édesapja Eric Norman Thompson színész-rendezõ. Filmjeiben nagyrészt megfontolt és határozott nőket játszik, ám a valóságban a komika szerepe áll közelebb hozzá. Szarkasztikus megjegyzései és aranyköpései megannyi fogadást, interjút és más protokolláris eseményt mentettek már meg a teljes unalomba fulladástól. Thompson már egyetemi évei alatt a humorából és a humornak élt. Tagja, majd késõbb alelnöke lett a Cambridge-ben mûködõ Footlights Klubnak, mely revü- és kabarémûsok színrevitelével vált ismertté. A két Oscar-díjjal és két Golden Globe-bal jutalmazott színésznõ 1996-ban bejelentette: férje (Kenneth Branagh) és õ külön költöztek. Thompson azóta Greg Wise-zal, Értelem és érzelem-beli partnerével osztja meg otthonát.

~¤~ Bővebb Biográfia: Wikipedia, IMDB
~¤~ Bővebb Filmográfia: FilmKatalogus, IMDB
~¤~ Díjak és Jelölések: IMDB
~¤~ Képek: Zimbio, Fanpop

Evanna Lynch:

~¤~ Teljes név: Evanna Meghan Natalie Lucille Lynch
~¤~ Születés: 1991. augusztus 16., Termonfeckin
~¤~ HP szerep: Luna Lovegood
~¤~ HP részek: Főnix Rendje - Halál Ereklyéi
~¤~ Egyéb kiemelkedő szerep: -

http://images4.fanpop.com/image/photos/15200000/Evanna-Lynch-Lan-ando-o-MS-READaTHON-2010-evanna-lynch-15279994-648-481.jpg

Csillagjegye oroszlán, szemszíne kék, és eredeti hajszíne barna. Legismertebb karaktere Luna Lovegood a Harry Potter filmekben. Édesapjával Donnal, édesanyjával Margueritével, idõsebb testvéreivel él együtt Írországban, Termonfeckin-ben. Általános iskolai évei alatt a Cartown National School-ba járt. 2008 szeptemberében volt ötödéves a greenhillsi Our Lady's College-n, katolikus iskolában.  A CTYI-re járt és befejezte a 'Speculative Fiction' kurzust. 2006. február 2-án fedezték fel, az akkor még 14 éves Evanna-t. Luna Lovegood szerepét kapta meg a Harry Potter és a Fõnix rendje címû filmben.  Édesapjával Londonba repült a meghallgatásra. Majdnem 15.000. lány közül hárman maradtak az esélyesek.  Köztük volt Eva is, és végül õ is kapta meg Luna szerepét.  Majd február végén a Leavesden Studios-ban Angliában elkezdõttek a forgatások.  Az írónõ csak annyit mondott Evanna-ról, hogy "tökéletes".  Mivel Luna a könyvben szõke a hajú, így ki kellett "fehéríteni" Evanna haját. 2008-ban a filmben nyújtott alakításáért James Joyce Award díjat kapott.

~¤~ Bővebb Biográfia: Wikipedia, IMDB
~¤~ Bővebb Filmográfia: FilmKatalogus, IMDB
~¤~ Díjak és Jelölések: -
~¤~ Képek: Zimbio, Fanpop

Emma Watson:

~¤~ Teljes név: Emma Charlotte Duerre Watson
~¤~ Születés: 1990. április 15., Párizs
~¤~ HP szerep: Hermione Granger
~¤~ HP részek: Bölcsek Köve - Halál Ereklyéi
~¤~ Egyéb kiemelkedő szerep: Pauline (Balett cipők), Pea hercegnő - szinkronhang (Cincin lovag)

Emma Watson Emma Watson attends the premiere of

Angol filmszínésznő. Első jelentős szerepét az azonos című regényből készült Harry Potter és a bölcsek köve c. filmben kapta, amelyben az egyik főszereplőt, Hermione Grangert alakította. Watsont 9 évesen választották ki Hermione szerepére, a korábbi években kizárólag iskolai darabokban játszott. Watson a filmeknek köszönhetően számos díjat elnyert, és több mint 10 millió fontot keresett. 2007-ben Watson a Balettcipők c. televíziós produkcióban egyik főszerepében tűnt fel, illetve a Kate DiCamillo könyve alapján készült Cincin lovag c. animációs film egyik szereplőjének kölcsönzi a hangját. Ez utóbbit 2008-ban mutatták be. A Burberry divatház arca illetve a People Tree kollekciók tervezője és arca egyben.

~¤~ Bővebb Biográfia: Wikipedia, IMDB
~¤~ Bővebb Filmográfia: FilmKatalogus, IMDB
~¤~ Díjak és Jelölések: IMDB
~¤~ Képek: Zimbio, Fanpop

Helena Bonham Carter:

~¤~ Teljes név: Helena Bonham Carter
~¤~ Születés: 1966. május 26., London
~¤~ HP szerep: Bellatrix Lestrange
~¤~ HP részek: Főnix Rendje - Halál Ereklyéi
~¤~ Egyéb kiemelkedő szerep: Kate Croy (A galamb szárnyai), Mrs. Bucket (Charlie és a Csokigyár), Mrs. Lovett (Sweeney Todd - A Fleet street démoni borbélya), Szívkirálynő (Alice Csodaországban)

Helena Bonham Carter Director Tim Burton and his wife Helena Bonham Carter arrive for the Philips British Academy Television Awards at the London Palladium on June 6, 2010 in London, England.

Helena Bonham Carter született: 1966. május 26-án Londonban.  Édesanyja Elena, fizikoterapeuta, apja,Raymond Bonham Carter pedig kereskedelmi bankár volt. Két testvére van, Edward és Thomas. Öt éves korában anyja idegösszeomlást szenvedett, és egy évig ágyhoz volt kötve. Tíz éves korában apja is megbetegedett, agytumort diagnosztizáltak nála. A műtét sikertelen volt ezért kerekesszékhez lett kötve. Helena a South Hampsteadi  középiskolában, majd a Westminster iskolában tanult.  Tizenöt évesen megnyert egy irodalmi versenyt, 1981-ben. A díjjal  járó pénzösszeget arra költötte, hogy hirdetést adott fel egy magazinban, melyben fiatal tehetségekről írtak. Nem sokkal ezután, egy megyei ügynök segítségével megindult bámulatos karrierje. Pályája elején sokat nélkülözött, mivel semmilyen támogatást nem volt hajlandó elfogadni szüleitől. Nagyapja Herbert Henry Asquith unszolására azonban elfogadott egy gyémánt készletet amit Főiskolájának finanszírozására szeretett volna fordítani. Jegyeit azonban nem találták megfelelőnek az egyetemre való bekerüléshez. Nagyanyja Violet Bonham-Carter elérkezettnek látta az időt, hogy a fiatal lányt bevezesse a társasági életbe.  A fiatal lány gyakran vett részt ünnepélyes és előkelő rendezvényeken, bálokon. Mindenkit elbűvölt visszafogott, de mégis felsőbbrendűséget sugárzó fellépése miatt. Első szerepét 1985-ben kapta meg a Szoba kilátással című, filmben. Férje: Tim Burton. Egyetlen gyermeke Billy Ray aki 2003. Október 6.-án született.

~¤~ Bővebb Biográfia: Wikipedia, IMDB
~¤~ Bővebb Filmográfia: FilmKatalogus, IMDB
~¤~ Díjak és Jelölések: IMDB
~¤~ Képek: Zimbio, Fanpop

Jason Isaacs:

~¤~ Teljes név: Jason Isaacs
~¤~ Születés: 1963. június 6., Liverpool
~¤~ HP szerep: Lucius Malfoy
~¤~ HP részek: Titkok Kamrája, Tűz Serlege, Főnix Rendje, Halál Ereklyéi
~¤~ Egyéb kiemelkedő szerep: Briggs őrnagy (Zöld zóna), Mr. Parker (Elrabolva), David (Jóbarátnők), Hook kapitány (Pán Péter), Clark Devlin (A szmokinger), Lord Felton (Sárkányszív)

Jason Isaacs British actor Jason Isaacs poses for a portrait during a photo session for the Jameson Empire Film Awards on 19 February 2010 in The Sancton Hotel, London. Isaacs is sitting on the judging panel for the ?Done in 60 Seconds? category of the Jameson Empire Film Awards 2010.

Született 1963. június 6-án, az angliai Liverpoolban zsidó szülőktől akik később kivándoroltak Izraelbe. A gyermekkora első részét egy zárt szidó közösségben élte Liverpudliansban. Harmadik gyerekként érkezett a négy fiú közé. Tizenegy éves korában elköltözött a családjával Londonba. Később jogot tanult a Bristoli egyetemen, eközben aktívan részt vett a színi társadalomban, amiből az következett, hogy harminc darabban szerepelt, valamint minden nyáron részt vett az Edinburgh Fringe Festiválon, először a bristoli egyetemmel majd másodjára a Nemzeti Diák Dráma céggel. Miután végzett a Bristolon rögtön a London's Central School-ra ment színészetet tanulni három évig.
A színészi gyakorlatának befejeztével, Isaacs máris  szinpadon és tévében szerepelt. Az első filmes debütálása a Magas fickó-ban (The Tall Guy) volt, mint doktor. Ismerhető még néhány  Nagy Brittanniabán vetített rövidebb TV filmekből: Maskarás malacságok, The Last Don II, Capital City. Ezen felül Michael Ryan-t alakította a Martina Cole, Veszélyes hölgy novellájának megfilmesítése során.
Az első hollywoodi filmszerepe Laurence Fishburne mellett volt, a Halálhajóban. 1998-ban feltűnt az Armageddon-ban és a  Elválni Jack-ben, ahol későbbi Harry Potteres kollégájával David Thewlis-el szerepelt.
Isaacs és partnere Emma Hewitt, aki a BBC-nél dolgozik mint dokumentumfilm készítő, a közép iskolában kezdtek el randizni és 1988 óta együtt élnek két lányukkal Lilyvel (2002) és Rubyval (2005). Bár nincsenek összeházasodva Hewittet mégis a feleségének hívja.

~¤~ Bővebb Biográfia: Wikipedia, IMDB
~¤~ Bővebb Filmográfia: FilmKatalogus, IMDB
~¤~ Díjak és Jelölések: IMDB
~¤~ Képek: Zimbio, Fanpop

Katie Leung:

~¤~ Teljes név: Katie Liu Leung
~¤~ Születés: 1934. augusztus 8., Motherwell
~¤~ HP szerep: Cho Chang
~¤~ HP részek: Tűz Serlege - Halál Ereklyéi
~¤~ Egyéb kiemelkedő szerep: -

http://www.snitchseeker.com/gallery/albums/userpics/46532/events_2007_firstlightawards_007.jpg

Katie Liu Leung 1987. augusztus 8-án született Motherwell-ben (North Lanarkshire, Skócia). Édesapja az üzletember Peter Leung (akinek egy sikeres étterme van Glasgow-ban), édesanyja pedig Kar Wai Li Leung. (A szülei már elváltak.) Van két bátyja (az egyik Jonathan), és egy húga (Violet). A szülei eredetileg Hong Kongból jöttek. Katie egy skót színésznő, aki leginkább a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben játszott Cho Chang szerepe miatt várt ismertté. Szintén visszatért egy rövid szerepre a Harry Potter következő két részébe. A Hamilton College nevű középiskolában végzett. Katie apukája látott egy hirdetést a Harry Potter és a tűz serlege meghallgatásairól, és bíztatta a lányt, hogy ki kéne próbálnia. Négy óráig várt egy ötsoros meghallgatásra, és azt mondta, inkább vásárolna, minthogy ennyit várjon erre a szerepre, amit valószínűleg úgysem kap meg. Két héttel később, a 2004-es év május 9-én visszahívták, és megkapta Cho Chang szerepét, kiütve ezzel több mint 4500 másik lányt. Ekkor jelentek meg a róla készült első candid képek is! Az apukája mesélte, hogy a HP előtt nem játszott iskolai darabban és „csak úgy” elment a meghallgatásra. 2005. november 6-án jelent meg a Harry Potter és a tűz serlege angliai premierjén.

~¤~ Bővebb Biográfia: Wikipedia, IMDB
~¤~ Bővebb Filmográfia: FilmKatalogus, IMDB
~¤~ Díjak és Jelölések: IMDB
~¤~ Képek: Zimbio, Fanpop

Maggie Smith:

~¤~ Teljes név: Dame Maggie Smith
~¤~ Születés: 1934. december 28., Ilford
~¤~ HP szerep: Minerva McGalagony
~¤~ HP részek: Bölcsek Köve - Halál Ereklyéi
~¤~ Egyéb kiemelkedő szerep: Grace Hawkins (Az eltakarítónő), Caro (Vagány nők klubja), Mary Gilbert (Nyomasztó múlt), Mrs. Docherty (Nanny McPhee és a nagy bumm)

http://static.filmkatalogus.hu/Maggie-Smith--12634.jpg

Emmy-, kétszeres Golden Globe-, BAFTA- és Oscar-díjas angol színésznő. Maggie Smith 1934. december 28-án született Angliában Nathaniel Smith és Margaret Little gyermekeként. Tanulmányait az Oxford Playhouse Schoolban végezte. 1952-ben debütált Oxfordban, majd egy londoni revüben dolgozott. Több londoni színházban és a Broadwayon is játszott. 1958 óta szerepel filmekben. A Harry Potter filmekben az animágus Minerva McGalagonyt alakítja. A színésznő sokáig rákban szenvedett, így a Harry Potter és a Félvér Herceg filmben parókában dolgozott, de a kemoterápiák és a kitartás meghozta gyümölcsét - ma már teljesen egészséges.

~¤~ Bővebb Biográfia: Wikipedia, IMDB
~¤~ Bővebb Filmográfia: FilmKatalogus, IMDB
~¤~ Díjak és Jelölések: IMDB
~¤~ Képek: Zimbio, Fanpop

Matthew Lewis:

~¤~ Teljes név: Matthew David Lewis
~¤~ Születés: 1989. június 27., Leeds
~¤~ HP szerep: Neville Longbottom
~¤~ HP részek: Bölcsek Köve - Halál Ereklyéi
~¤~ Egyéb kiemelkedő szerep: -

http://www.snitchseeker.com/gallery/albums/userpics/13923/mattphotoshoot_lewislovers.jpg

Angol színész, leginkább a Harry Potter filmsorozatból ismert, ahol Neville Longbottomot alakítja. Lewis Leedsben született West Yorkshire megyében, Angliában. Már öt éves kora óta színészkedik, először a Some Kind of Life c. filmben szerepelt, majd később a Harry Potter filmekben láthattuk Neville Longbottomként. Lewis szereti a Harry Potter könyveket ezért döntött úgy, hogy elmegy a színészválogatásra. Kedveli még a 24 című TV sorozatot, nagy fanja a Leeds Rhinos nevű európai rögbicsapatnak. Szeret PS2-zni és az apja számítógépén játszani, kedvencei a Counter Strike és a Battlefield 1942 című PC játékok. Matthew bal kezes. Ruháját Titkok Kamrájában, és a Főnix Rendjében többször kitömték pamuttal, hogy kövérebbnek látsszon mert túl vékony volt a forgatásokon. Két bátyja van Anthony és Chris. Anthony is színész. Autogramcím: Matthew Lewis, c/o Lynne Walker, Scala Kids Casting, 42 Rufford Avenue, Yeadon, Leeds, West Yorkshire LS19 7QR, England.

~¤~ Bővebb Biográfia: Wikipedia, IMDB
~¤~ Bővebb Filmográfia: FilmKatalogus, IMDB
~¤~ Díjak és Jelölések: -
~¤~ Képek: Zimbio, Fanpop

Michael Gambon:

~¤~ Teljes név: Sir Michael Gambon
~¤~ Születés: 1940. október 19., Dublin
~¤~ HP szerep: Albus Dumbledore
~¤~ HP részek: Azkabani Fogoly - Halál Ereklyéi
~¤~ Egyéb kiemelkedő szerep: Paley szerkesztő (Sky kapitány és a holnap világa), Leo (A pék), George (Éli könyve), Carl Bugenhagen (Ómen 666)

http://www.snitchseeker.com/gallery/albums/HBPpressevents/hbpuspremiere/88962921.jpg

Ír színész. A fiatal Michael a tanulmányait a londoni Royal Academy of Dramatic Arton végezte el, majd a National Theatre alkalmazásába állt, és olyan szerepeket játszott a színpadon, mint Lear király, Marcus Antonius és Volpone. Az első kisebb filmszerepét is egy örök klasszikusban kapta 1965-ben az Othelloban, melyben már olyan nevek szerepeltek, mint Laurence Olivier, Maggie Smith, Frank Finlay és Derek Jacobi. '67-ben is szinte ugyanezekkel a nevekkel játszott a Sok hűhó semmiértben. 2001-ben Robert Altman Gosford parkjában több régi ismerősével jött újra össze, mint Maggie Smith, Helen Mirren vagy Derek Jacobi. Egy évvel rá a szakma nagy elismeréssel fogadta Lyndon B. Johnson megformálását a Háború a háborúról (Path to War) című tévéfilmben. Richard Harris halála miatt rá osztották Albus Dumbledore szerepét a Harry Potter és az azkabani fogolyban (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban). 2006-ban a Robert De Niro rendezésében készült Ügynökségében vállalt fontos szerepet a főszereplő Matt Damon társaságában.

~¤~ Bővebb Biográfia: Wikipedia, IMDB
~¤~ Bővebb Filmográfia: FilmKatalogus, IMDB
~¤~ Díjak és Jelölések: IMDB
~¤~ Képek: Zimbio, Fanpop

Ralph Fiennes:

~¤~ Teljes név: Ralph Nathaniel Fiennes
~¤~ Születés: 1962. december 22., Suffolk
~¤~ HP szerep: Voldemort
~¤~ HP részek: Tűz Serlege - Halál Ereklyéi
~¤~ Egyéb kiemelkedő szerep: Almásy (Az angol beteg), Hádész (Titánok harca), Christopher Marshall (Álmomban már láttalak)

Ralph Fiennes Actor Ralph Fiennes attends the premiere of

Apja Mark Fiennes, anyja Jini Fiennes. 1962-ben született elsőnek a hat testvér közül. Ralph, otthon tanult a többi testvérrel majd később középiskolába ment. Chelsea-i Művészeti és Formatervezési Főiskolára ment a jó rajzképessége miatt, de nem fejezte be helyette a királyi akadémiára (Royal Academy of Dramatic  Art) ment szinészetet tanulni és itt ismerkedett meg későbbi feleségével Alex Kingston-nal. 1991-ben egy brit tv-film által vált ismerté. Ezután olyan szerepeket kapott mint pl.: Üvöltő szelek, Schindler listája. És ezekkel a szerepekkel beírta magát a filmtörténetbe. Később szerepet kapott egy Szabó István által rendezett filmben mely, egy magyarországi zsidó családról szól. 10 évi ismeretség után 1993-ban össze házasodtak de házasságuk 97-ben vége szakadt Alex Kingstonnal. Később  kisebb kalandok történtek de semmi komoly és ez által nem is házasodott újra.

~¤~ Bővebb Biográfia: Wikipedia, IMDB
~¤~ Bővebb Filmográfia: FilmKatalogus, IMDB
~¤~ Díjak és Jelölések: IMDB
~¤~ Képek: Zimbio, Fanpop

Rupert Grint:

~¤~ Teljes név: Rupert Alexander Lloyd Grint
~¤~ Születés: 1988. augusztus 24., Hertfordshire
~¤~ HP szerep: Ron Weasley
~¤~ HP részek: Bölcsek Köve - Halál Ereklyéi
~¤~ Egyéb kiemelkedő szerep: Ben Marshall (Sofőrlecke), Malachy (Cherrybomb), Tony (Wild Target)

Rupert Grint (UK TABLOID NEWSPAPERS OUT) Rupert Grint poses at a photocall to promote the release of Cherrybomb on DVD from Monday the 23rd of August held at The Sanctum Hotel on August 23, 2010 in London, England.

Watton-at-Stone-ban született, négy fiatalabb testvére van. Apja, Nigel Grint szuvenírkereskedő, korábban autóversenyző volt. Anyja, Jo Parsons háztartásbeli. Öccse James (1989), húgai: Georgina (1993), Samantha (1996) és Charlotte (1999). Mielőtt a Harry Potter filmekben feltűnt a vásznon, csak iskolai darabokban és a helyi színjátszó csoportban (Top Hat Stage School) játszott. Kisgyerekként halat játszott egy Noé bárkája adaptációban. Harry Potter-rajongóként szeretett volna szerepet kapni a megfilmesítésben. Bemutatkozásként egy videót küldött magáról, amiben saját drámatanárának öltözve arról rappelt, hogy mennyire szeretné a szerepet. Az első film (Harry Potter és a bölcsek köve) után 2002-ben Alan A. Allen szerepét kapta a Thunderpants című angol vígjátékban. A Mrs. Weasley-t alakító Julie Walters-szel együtt szerepelt a 2006 nyarán bemutatott Driving Lessons (Sofőrlecke)-ben. A BBC 4 számára készült Baggy Trousers hangjátéksorozatban Nigel Molesworth hangját kölcsönözte. Pán Péter volt egy BBC-műsorban. 2008-ban forgatta a Cherrybomb-ot amiben Malachy-t játssza. Szerepet kapott a Wild Target-ben, ahol Tony-t személyesíti meg.

~¤~ Bővebb Biográfia: Wikipedia, IMDB
~¤~ Bővebb Filmográfia: FilmKatalogus, IMDB
~¤~ Díjak és Jelölések: IMDB
~¤~ Képek: Zimbio, Fanpop

Tom Felton:

~¤~ Teljes név: Thomas Andrew Felton
~¤~ Születés: 1987. szeptember 22.
~¤~ HP szerep: Draco Malfoy
~¤~ HP részek: Bölcsek Köve - Halál Ereklyéi
~¤~ Egyéb kiemelkedő szerep: Louis (Anna és a király), Thomas (Szilánkos képek), Simon (Az eltűnt)

http://www.snitchseeker.com/gallery/albums/userpics/84186/20100913112749-131ef5f8-3e63-43bd-b8f3-82d0dfc9fa1c.jpg

Thomas Andrew Felton  egy négygyermekes család legifjabb tagjaként született 1987. szeptember 22.-én. Három bátyja van Jonathan, Ashley és Chris. Pályája gyakorlatilag 7 évesen kezdődött, mikor elkezdett a templomi kórusban énekelni. Tom iskolai tanulmányait a West Horsley’s Cranmore iskolában kezdte, majd 13 éves korától a lakhelyén a  Howard of  Effingham-ben folytatta. Színészi pályája reklámfilmekkel kezdődött, mikor több, mint 400 gyerek közül választották ki egy szerepre. Egy másikreklámnak köszönhetően jutott el New Yorkba, ahol a Barclaycad arca lett. 1995-ben egy angol televíziós sorozatban a Bugs and Iandadben kölcsönözte hangját James-nek. Az igazi áttörés 1997-ben jött, mikor megkapta Peagreen Clock szerepét a Csenő manókben. Holywood 1999-ben figyelt fel rá, mikor Jodie Foster mellet szerepet kapott az Anna és a király című filmben. Végleg 2001 őszén robbant be a köztudatba, mikor megkapta a negatív főhős Draco Malfoy szerepét a Harry Potter első részében. Érdekesség, hogy előszőr Ron Weasley szerepére jelentkezett, de a producerek úgy gondolták, hogy más szerep illik hozzá. Tom eddig az összes Potter filmben szerepelt, ezenkívűl más filmekben is vállalt kisebb szerepeket. Tomnak nemcsak színészi tehetsége, hanem énekhangja is van, így 2010-ben a Six Strings Productions lemezszerződést írt alá vele és a bandájával, a Feltbeats-el.

~¤~ Bővebb Biográfia: Wikipedia, IMDB
~¤~ Bővebb Filmográfia: FilmKatalogus, IMDB
~¤~ Díjak és Jelölések: IMDB
~¤~ Képek: Zimbio, Fanpop

 
Pottermore

http://static.tumblr.com/ge6lmez/zVclrffuc/tumblr_lrbdhqprj61qhjdd1o1_500.jpg

A Pottermore egy hivatalos website, melyet J.K. Rowling maga is szerkeszt. Egy interaktív kalandos úton végig járhatod az egész Harry Potter történetet, miközben sok-sok érdekességet és új információt olvashatsz J.K. Rowlingtól.  Számos játék és olvasnivaló vár rád. Az oldal 2012. április 14.-e óta működik, és azóta már rengeteg exklúzív információ látott napvilágot a Harry Potter világáról.

Ha még nem csatlakoztál volna, ne szalaszd el az alkalmat, mindenképp érdemes felnézned. Ezenkívül megtalálsz itt a Transportuson is egy külön Pottermore-os részt, ahol bizonyos részeket magyarul is elolvashatsz (bővítés alatt).


 
Navigation
http://25.media.tumblr.com/2e65a8b0050e4f06b3095dd33d15c295/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o10_250.gif
¤01¤ Bölcsek Köve
főoldal: napi friss hírek
http://25.media.tumblr.com/dcde5d83afb9aea5f686383d051f03c2/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o2_250.gif
¤02¤ Titkok Kamrája
archívum:
régebbi hírek
http://31.media.tumblr.com/aa72d35cc2fbe60895d039721cda3a76/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o6_250.gif
¤03¤ Azkabani Fogoly
menü: oldal alap dolgai
http://25.media.tumblr.com/8e08bb2cc82d8e51ef0136917a17b7a6/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o4_250.gif
¤04¤ Tűz Serlege
extrák: minden egyéb
http://25.media.tumblr.com/2249b195c716881c7d84315773a346c4/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o3_250.gif
¤05¤ Főnix Rendje
gallery: rengeteg képpel
http://31.media.tumblr.com/db2a0f66a7ad6b9582731fe27d7b47ac/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o5_250.gif
¤06¤ Félvér Herceg
merengő:
videók
http://31.media.tumblr.com/a47ffcee179477c4e558340a28449d46/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o8_250.gif
¤07¤ Halál Ereklyéi
invito: keresd a szerkesztőt
 
Chat

Szabályok:

¤ kultúráltan beszélj (panaszkodni is lehet kultúráltan!)
¤ ne írj más nevében!
¤ itt kérhetsz cserét!
¤ hírdethetsz is, de erre van egy külön hírdető könyv is itt! /Új!/
¤ legfontosabb: érezd jól magad!
¤
avatárok a chathez:

További avatárakhoz katt a fenti képekre!


http://25.media.tumblr.com/eaf6099909847949b065238f9f71230e/tumblr_mq3nluADWL1s61hnfo1_500.gif
 

 

 

 
 
 
Zsupszkulcsok

Szabályok:

 ¤ cseréért jelentkezz a chatben!
 ¤ én is kiraklak, te is kiraksz!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, szó nélkül leveszlek!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt!

21/7 hely szabad

Képre vár: devil-hunters.gp, jganthony.gp, jegvirag.gp,

 
Mágiaügyi Minisztérium

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Invito
Indulás: 2009-04-05
 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******