~¤~ TRANSPORTUS - Egy Zsupszkulcs Harry Potter Világába! Pottermore, Warner Bros. Studio Tours, HP Park, My Hogwarts ~¤~
Harry Potter

http://images6.fanpop.com/image/photos/32300000/The-Golden-Trio-3-harry-ron-and-hermione-32308193-500-550.png

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. már kapható DVD és Bluray változatokban is. Ha még nincs meg, szerezd be most! Az utolsó Potter film méltán nevezhető a legjobbnak a szériában, s ezt reméljük a díjátadó gálák szezonjában is visszakapjuk majd. Emellett jövőre nyitja meg kapuit a Warner Bros. stúdió túrái, valamint hamarosan mindenki számára elérhető lesz a Pottermore is. S ha ez nem lenne elég, kedvenc HP sztárjaink tovább fényesednek odafent, s sorra kerülnek újabb és újabb filmjeik a mozikba rajongóik elé. Harry Potter örök - amíg a rajongók is úgy szeretnék!

 
Üdv

Üdv a Transportus.gp-n! Fawkes vagyok, a szerkesztő: minden HP fant szeretettel várok, ugyanis ez az oldal a méltán népszerű J.K.Rowling híres köteteivel és annak film feldolgozásaival, a Harry Potter heptalógiával foglalkozik. Napi frissek, rengeteg modul és érdekesség vár rád, úgyhogy érdemes néha felnézned. Ne feledd: Transportus! - Egy zsupszkulcs Harry Potter világába!

 
Tartalom

Úgy gondolom tartalmas oldalam van, persze ez nem azt jelenti, hogy nincs már mit bővítenem. Rengeteg modult, gyűjteményt, lexikont és mi egyéb mást találtok itt, és persze az oldalnak egy saját Gallery-je is van, melybe szintén érdemes néha benézni! Arról nem is beszélve, hogy (szinte) naponta olvashattok frisseket, híreket Harry Potter világából. Úgyhogy szerintem érdemes egy kicsit körülnézni a Transportuson!

 
Adatok

Az oldal címe Transportus.gp, aminek témája a Harry Potter sorozat. Ez a 2. komolyabb weblapom, az első a GoToVarázsVilág.gp volt, mely szintén a Harry Potterrel foglalkozott és mely ma a Transportus.gp képgalériájaként funkcionál. Az oldal 2009.04.05-én jött létre, de csak egy hónappal később, 2009.05.05-én tárta ki kapuit. Sokan írják azt, hogy a zárást nem tervezik. Én se tervezem, de én azt mondom, hogy addig lesz nyitva az oldal, amíg van akár csak egy igazi HP fan a világon, akit még érdekelnek a világával kapcsolatos hírek!

 
Facebook


 
NeFeledd Gömb

Harry Potter és a Bölcsek Köve
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2015. október 06.


Harry Potter és a Titkok Kamrája
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2016. október 4.


J.K. Rowling, David Yates
Legendás Állatok és Megfigyelésük

2016. november 18.


J.K. Rowling, David Yates
Fantastic Beasts and Where to Find Them 2.

2018. november 16.

 

 
Szavazz!
Lehetőleg csak egyszer nyomd meg a gombot, hogy tényleges adatokat kapjak!
Ha lenne egy napod használni az alábbiak közül mit választanál?

Teszlek Süveg
Edevis tükre
Volt-nincs szekrény
láthatatlannátévő köpeny
önoltó
Tűzvillám
Nefeleddgömb
aranycikesz
varázslósakk
Hermione elvarázsolt táskája
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Countdown
 
Extrák


 
Másik oldalaim 
HP FAN

Lépj be Te is a HP fanok közé! Ha szereted a HP történetét és filmjei színészeit, vagy bármit ami a HP-val kapcsolatos, akkor legyél Te is tagja a HP-t szeretők klubjának. Nem kell, hogy legyen oldalad, ha csak látogató vagy, akkor is lépj be!! De ha van oldalad, akkor a regisztráció után tedd ki valamelyik táblát (nem kötelező), hogy mindenki tudja Rólad, hogy Te egy HP FAN vagy! :)) TOVÁBB...

 
My Button and Ikon

           

 
Felhívás!

Felhívás!

Segíts a Transportus.gp oldalnak!

Már többször írtam arról, hogy az idei évem elég bonyolult lesz (érettségi, nyelvvizsga meg az extra sulis dolgok, pl kampány, szalagavató, ballagás és egyéb) így nagy bánatomra, de nincs időm tartalmilag bővíteni az oldalt. Azonban amikor egy alkalommal poénból kiírtam egy frissbe, hogy ha van kedvetek fordítsatok interjúkat és erre jött is nem egy fordítás, felcsillant bennem a remény fénye. Úgy vettem észre, szerettek ide járni és ha kell aktívan részt is vesztek a dolgokban :)). És most itt a lehetőség, hogy még többet segíts a Transportus.gp-n!

Eléggé igényes szerkesztő vagyok, de el kell ismernem, most egy kicsit káoszszerű a tartalmi rész - sok minden található az oldalon, de hiányosan vagy összevissza. Épp ezért, ha van kedved segíts megvalósítani a tervemet - melynek lényege annyi volna, hogy rendszerezve, lexikálisan, és sok tömör adatban legyen a tartalom. Ha egy pár mondatban segítesz, már azzal is közelebb viszel a célomhoz.

Mivel próbajellegű a dolog, egyelőre csak egy-két dolgot írok ki, s ha látom az aktivitást, akkor bővítek. A lényeg az, hogy a feladatokat lényegre törően, de pontos leírással kellene megadni.

0. Alap dolgok:

A következő dolgokra ügyelj, ha belekezdesz:

  • Ha segíteni akarsz nekem, akkor mielőtt bármibe is bele kezdenél, szólj nekem a chatben vagy mailben (kokocikutya@vipmail.hu), hogy miben és mit segítenél (+ név és ha van egy oldal cím!) Ez azért fontos, mert nem akarom, hogy húszan ugyanazt elküldjétek - várd meg amíg visszaigazolom a dolgot, illetve, hogy kiírjam a neved és várható munkádat a Helpful Members részbe (ez szintén arra jó, hogy lássák mások is, hogy mit nem kell elvállalni már)
  • Ha megkaptad a visszaigazolást, akkor munkához láthatsz - bármilyen feladatról is van szó, legyél lényegre törő, de pontos! Nem kell semmit sem oldalakon keresztül rizsázni: ha egy szó megmagyarázásáról van szó, akkor elég egy (legfeljebb pár) mondat, ha pedig egy életrajzról lenne szó, akkor is elég max egy fél oldal (alap dolgok és a legfontosabb kiemelendő dolgok, események, filmek stb legyenek csak benne).
  • Helyesírásra ügyelj!
  • A munkákat ellenőrzöm - hitelesség szempontjából - és az is lehet, hogy minimálisan változtatok rajta (vagy mert nem volt elég pontosan megfogalmazva vagy csak a saját szájam íze szerint jobban hangzik). Remélhetőleg ebből nem lesz sértődés (csak nagyon pontatlan esetben teszem ezt).
  • A forrást/ forrásokat tűntessétek fel a mailben! Legyen az akár csak a könyv vagy mondjuk a Wikipedia. Apropó - én egyáltalán nem bánom, ha mondjuk csak a Wikipediáról lemásoljátok az anyagot: csak mondjuk ha egy életrajzról van szó (ami általában több száz oldal hosszúságú) akkor lehetőleg vágd össze a lényeget és azt küld el.
  • Ha bármilyen apróságban segítettél, akkor két dolgot tudok felajánlani: először is a nevedet feltűntetem a modulban, mint a modul egyik segítője/készítője; másodszor ha van oldalad, akkor annak a nevét is feltűntetem az adott modulban, de láthatóbb hírdetésre is számíthatsz (a modulban örökös, ez viszont korlátozott idejű, még nem tudom pontosan hogy lesz, majd meglátom).
  • Ha kérdésed van tedd fel a chatben!

1. Segíts bővíteni a HP Értelmező szótárt!

A HP Értelmező szótár már létező modul, ezt ide kattintva el is éred!

Ha már láttad, akkor tudod miről van szó, de azért röviden leírom: ez egy olyan lexikon-féleség, ahol a Harry Potter könyvekben található értelmezést kívánó - azaz tipikus HP-s - szavak vannak. Nos jelenleg is már elég sok minden található benne, főleg a Legendás Lények Gondozása piros kis könyv tartalma, de természetesen ezt még lehet bővíteni. A feladat itt az volna, hogy kiírok pár értelmezésre váró szót és ha van egy kis időd, akkor fogalmazd meg (legfeljebb) pár mondatban az adott szót (akár csak egyet, de többet is) és küld el nekem mailben: kokocikutya@vipmail.hu címre. Persze ha eszedbe jut olyan szó, ami sem itt, sem a HP Értelmező szótárban nincs feltűntetve és úgy gondolod azt érdemes megmagyarázni, akkor küldheted annak a magyarázatát is. Ha kérdésed van tedd fel a chatben!

Magyarázatra váró szavak:

¤ testemlék-őrző
¤ dehoppanálás
¤ törpegolymók /foglalt/
¤ Klubhelységek (általában) /foglalt/
¤ fantom figyelő
¤ görcsös morgacstuskó
¤ Weasley VarázsVicc Vállalat /foglalt/
¤ bűbájtan /foglalt/
¤ gyom- és gyógynövénytan /foglalt/
¤ mágiatörténet /foglalt/
¤ Fidelius-bűbáj /foglalt/
¤ Tetszhalott Tabletta
¤ Szombati Boszorkány
¤ morzsásszarvú szapirtyó

¤ Wizengamot /foglalt/
¤ Szent Mungó (teljes névvel ellátva, röviden, nem kell emeletenként részletezni) /foglalt/
¤ prefektus /foglalt/
¤ varázsló sakk /foglalt/
¤ Abszol út (röviden és általánosan) /foglalt/
¤ Gringotts (röviden és általánosan) /foglalt/
¤ Roxmorts (röviden és általánosan) /foglalt/
¤ Három Seprű /foglalt/
¤ Bölcsek Köve (tárgy, nem a könyv) /foglalt/
¤ Holtak Köve (minden létező nevével) /foglalt/
¤ Pálcák Ura (minden létező nevével) /foglalt/
¤ Titkok Kamrája (hely, nem a könyv) /foglalt/
¤
Trimágus Tusa (általában, nem kellenek konkrét dolgok) /foglalt/

2. Írj életrajzot valamely színészről!

A HP sztárok modult ide kattintva láthatod - érdemes megnézni márcsak a minta kedvéért is.

Azt hiszem ezt nem kell nagyon részleteznem. Az adott (ez fontos, csak az adott nevek közül válassz!) HP sztárok közül kiválasztasz egyet (vagy többet), akiről írnál egy-két sort (tényleg csak egy pár mondat legfeljebb fél oldal legyen). Jelezd nekem mielőtt belekezdenél! Legyen benne: születési dátum, hely, teljes név, rövid karrier, egy-két fontosabb film és pár extra (magánélet vagy hobbi vagy bármi más), jah és persze a szerepe a HP filmekben. Ha kérdésed van tedd fel a chatben!

HP sztárok életrajza:

¤ James és Oliver Phelps /ellenőrzés alatt/
¤ Gary Oldman /foglalt/
¤ Jim Broadbent
¤ Robbie Coltrane
/foglalt/
¤ David Thewlis
¤ Jessie Cave
¤ Freddie Stroma
¤ Cléménce Poésy
/foglalt/
¤ Julie Walters /ellenőrzés alatt/
¤ Mark Williams
¤ Fiona Shaw
¤ Richard Griffiths
/ellenőrzés alatt/
¤ Harry Melling

Egyelőre ennyi, majd ha látom az érdeklődést, bővítem a nevek listáját.

3. Keress Bölcselkedéseket

Van egy igen régi modulom, a Bölcselkedések, ahol olyan mondatokat vagy mondat részleteket találtok, melyek "bölcsen" hangzanak. Van már egy jó pár - ezeket ide kattintva tekinthetitek meg - de lehet még bővíteni. Amire a leginkább kellene koncentrálni az az Azkabani Fogoly, ugyanis  az valahogy elmaradt és még nincs egy jó beszólásom se. Szóval, ha ebben a modulban szeretnél segíteni, akkor ha lehet az Azkabani Fogolyra koncentrálj (de más könyvekből is szívesen várom). Mailben küld el (kokocikutya@vipmail.hu) és írd le: a mondato(ka)t, hogy ki mondta, melyik könyvben és melyik fejezetben. Lásd a mintát a Bölcselkedés modulban! Ha kérdésed van tedd fel a chatben!

4. Gyűjts varázsigéket

A Varázsige Szótárt ide kattintva találjátok meg!

A könyvben szereplő varázsigék szinte mindegyike szerepel az általam összerakott varázsige listán, így nem épp azokból kellene keresni, hanem a filmekből - mert én ezeket is feltűntetem. Van már egy-két filmes varázsige is a listán, de az biztos, hogy nem a teljes, így arra kérnélek Titeket, hogy ha hallotok egy-egy varázsigét valamelyik filmben, akkor azt jegyezzétek fel. Mit kellene leírni: a varázsigét (helyesírásra feltétlenül ügyelj, ha nem tudod, hogy kell írni, akkor hallás alapján próbáld lebetűzni), mit csinál a varázslat és hogy tudjam ellenőrizni a hitelességét írd le pluszba, hogy melyik film, ki mondja és mikor/melyik jelenetben. Ajánlom figyelmetekbe a Félvér Herceg filmet, onnan ugyanis tuti nincs meg egy varázsige se! Mailemre várom, ha találtál: kokocikutya@vipmail.hu. Ha kérdésed van tedd fel a chatben!

 
Pottermore

http://static.tumblr.com/ge6lmez/zVclrffuc/tumblr_lrbdhqprj61qhjdd1o1_500.jpg

A Pottermore egy hivatalos website, melyet J.K. Rowling maga is szerkeszt. Egy interaktív kalandos úton végig járhatod az egész Harry Potter történetet, miközben sok-sok érdekességet és új információt olvashatsz J.K. Rowlingtól.  Számos játék és olvasnivaló vár rád. Az oldal 2012. április 14.-e óta működik, és azóta már rengeteg exklúzív információ látott napvilágot a Harry Potter világáról.

Ha még nem csatlakoztál volna, ne szalaszd el az alkalmat, mindenképp érdemes felnézned. Ezenkívül megtalálsz itt a Transportuson is egy külön Pottermore-os részt, ahol bizonyos részeket magyarul is elolvashatsz (bővítés alatt).


 
Navigation
http://25.media.tumblr.com/2e65a8b0050e4f06b3095dd33d15c295/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o10_250.gif
¤01¤ Bölcsek Köve
főoldal: napi friss hírek
http://25.media.tumblr.com/dcde5d83afb9aea5f686383d051f03c2/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o2_250.gif
¤02¤ Titkok Kamrája
archívum:
régebbi hírek
http://31.media.tumblr.com/aa72d35cc2fbe60895d039721cda3a76/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o6_250.gif
¤03¤ Azkabani Fogoly
menü: oldal alap dolgai
http://25.media.tumblr.com/8e08bb2cc82d8e51ef0136917a17b7a6/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o4_250.gif
¤04¤ Tűz Serlege
extrák: minden egyéb
http://25.media.tumblr.com/2249b195c716881c7d84315773a346c4/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o3_250.gif
¤05¤ Főnix Rendje
gallery: rengeteg képpel
http://31.media.tumblr.com/db2a0f66a7ad6b9582731fe27d7b47ac/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o5_250.gif
¤06¤ Félvér Herceg
merengő:
videók
http://31.media.tumblr.com/a47ffcee179477c4e558340a28449d46/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o8_250.gif
¤07¤ Halál Ereklyéi
invito: keresd a szerkesztőt
 
Chat

Szabályok:

¤ kultúráltan beszélj (panaszkodni is lehet kultúráltan!)
¤ ne írj más nevében!
¤ itt kérhetsz cserét!
¤ hírdethetsz is, de erre van egy külön hírdető könyv is itt! /Új!/
¤ legfontosabb: érezd jól magad!
¤
avatárok a chathez:

További avatárakhoz katt a fenti képekre!


http://25.media.tumblr.com/eaf6099909847949b065238f9f71230e/tumblr_mq3nluADWL1s61hnfo1_500.gif
 

 

 

 
 
 
Zsupszkulcsok

Szabályok:

 ¤ cseréért jelentkezz a chatben!
 ¤ én is kiraklak, te is kiraksz!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, szó nélkül leveszlek!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt!

21/7 hely szabad

Képre vár: devil-hunters.gp, jganthony.gp, jegvirag.gp,

 
Mágiaügyi Minisztérium

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Invito
Indulás: 2009-04-05
 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******