~¤~ TRANSPORTUS - Egy Zsupszkulcs Harry Potter Világába! Pottermore, Warner Bros. Studio Tours, HP Park, My Hogwarts ~¤~
Harry Potter

http://images6.fanpop.com/image/photos/32300000/The-Golden-Trio-3-harry-ron-and-hermione-32308193-500-550.png

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. már kapható DVD és Bluray változatokban is. Ha még nincs meg, szerezd be most! Az utolsó Potter film méltán nevezhető a legjobbnak a szériában, s ezt reméljük a díjátadó gálák szezonjában is visszakapjuk majd. Emellett jövőre nyitja meg kapuit a Warner Bros. stúdió túrái, valamint hamarosan mindenki számára elérhető lesz a Pottermore is. S ha ez nem lenne elég, kedvenc HP sztárjaink tovább fényesednek odafent, s sorra kerülnek újabb és újabb filmjeik a mozikba rajongóik elé. Harry Potter örök - amíg a rajongók is úgy szeretnék!

 
Üdv

Üdv a Transportus.gp-n! Fawkes vagyok, a szerkesztő: minden HP fant szeretettel várok, ugyanis ez az oldal a méltán népszerű J.K.Rowling híres köteteivel és annak film feldolgozásaival, a Harry Potter heptalógiával foglalkozik. Napi frissek, rengeteg modul és érdekesség vár rád, úgyhogy érdemes néha felnézned. Ne feledd: Transportus! - Egy zsupszkulcs Harry Potter világába!

 
Tartalom

Úgy gondolom tartalmas oldalam van, persze ez nem azt jelenti, hogy nincs már mit bővítenem. Rengeteg modult, gyűjteményt, lexikont és mi egyéb mást találtok itt, és persze az oldalnak egy saját Gallery-je is van, melybe szintén érdemes néha benézni! Arról nem is beszélve, hogy (szinte) naponta olvashattok frisseket, híreket Harry Potter világából. Úgyhogy szerintem érdemes egy kicsit körülnézni a Transportuson!

 
Adatok

Az oldal címe Transportus.gp, aminek témája a Harry Potter sorozat. Ez a 2. komolyabb weblapom, az első a GoToVarázsVilág.gp volt, mely szintén a Harry Potterrel foglalkozott és mely ma a Transportus.gp képgalériájaként funkcionál. Az oldal 2009.04.05-én jött létre, de csak egy hónappal később, 2009.05.05-én tárta ki kapuit. Sokan írják azt, hogy a zárást nem tervezik. Én se tervezem, de én azt mondom, hogy addig lesz nyitva az oldal, amíg van akár csak egy igazi HP fan a világon, akit még érdekelnek a világával kapcsolatos hírek!

 
Facebook


 
NeFeledd Gömb

Harry Potter és a Bölcsek Köve
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2015. október 06.


Harry Potter és a Titkok Kamrája
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2016. október 4.


J.K. Rowling, David Yates
Legendás Állatok és Megfigyelésük

2016. november 18.


J.K. Rowling, David Yates
Fantastic Beasts and Where to Find Them 2.

2018. november 16.

 

 
Szavazz!
Lehetőleg csak egyszer nyomd meg a gombot, hogy tényleges adatokat kapjak!
Ha lenne egy napod használni az alábbiak közül mit választanál?

Teszlek Süveg
Edevis tükre
Volt-nincs szekrény
láthatatlannátévő köpeny
önoltó
Tűzvillám
Nefeleddgömb
aranycikesz
varázslósakk
Hermione elvarázsolt táskája
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Countdown
 
Extrák


 
Másik oldalaim 
HP FAN

Lépj be Te is a HP fanok közé! Ha szereted a HP történetét és filmjei színészeit, vagy bármit ami a HP-val kapcsolatos, akkor legyél Te is tagja a HP-t szeretők klubjának. Nem kell, hogy legyen oldalad, ha csak látogató vagy, akkor is lépj be!! De ha van oldalad, akkor a regisztráció után tedd ki valamelyik táblát (nem kötelező), hogy mindenki tudja Rólad, hogy Te egy HP FAN vagy! :)) TOVÁBB...

 
My Button and Ikon

           

 
A mágus szőrős szíve

A mágus szőrös szíve


Volt egyszer egy gazdag, csinos és tehetséges ifjú mágus, aki felfigyelt rá, hogy barátai szerelembe esve hóbortossá válnak, dőrén ugrabugrálnak, illegetik magukat, elvesztik jó ízlésüket és méltóságukat. Az ifjú mágus ezért eltökélte, hogy ő maga sosem fog e gyarlóság prédájául esni, és sötét varázslatokat végzett el, hogy kikezdhetetlenségét biztosítsa.

Rokonait nem avatta be titkába, s azok csak nevették hűvös közönyét.

- Egy csapásra megváltozik majd – jövendölték -, ha egy leányzó lángra lobbantja a szívét!

De az ifjú mágus nem lobbant lángra. Szép számmal akadtak leányok, akiket izgatott gőgös tartózkodása, s akik körmönfont praktikákkal igyekeztek vonzalmát elnyerni, de egynek sem sikerült meghódítania szívét. A mágus pedig büszke volt sérthetetlenségére s bölcs előrelátására, amellyel megszerezte azt.

Az ifjú első tüzének csillapodtával kortársai sorban hitvest választottak, és gyermekeket nemzettek. A mágus a fiatal szülők bolondozását figyelve így acsarkodott magában: - Nyivákoló kölykeik előbb-utóbb minden életkedvet kiszívnak belőlük! – És ismét áldotta bölcsességét, ami korai döntését meghozatta vele.

Telt-múlt az idő, a mágus szülei elaggottak, majd távoztak az élők sorából. Fiuk nem gyászolta őket; épp ellenkezőleg, áldásnak érezte halálukat, hisz immár egymagában birtokolta a családi kastélyt. Legféltettebb kincsét elhelyezte a legmélyebb pincében, és átadta magát a könnyű, gondtalan életnek a megannyi szolga közt, kiknek egyéb dolguk se volt, csak az ő kedvében járni.

A mágus biztosra vette, hogy csodálatos, zavartalan egyedülléte láttán parttalan irigység tölt el mindenkit. Annál nagyobb volt bosszúsága, mikor egy napon kihallgatta két lakáját, amint azok róla beszélgettek.

Az egyik szolga azt mondta, szánja urukat, mert hiába gazdag és hatalmas, mégsem szereti senki.

Társa pedig azt nem értette, vajon hogy lehet, hogy ennyi arany s egy fényűző kastély birtokában uruk képtelen feleséget szerezni magának.

A szolgák szavai szinte sokkolták a büszke mágust. Nyomban eltökélte, hogy megházasodik, s hitvese gyémántként fog kiragyogni az asszonyok közül. Lenyűgöző szépségével irigységet és vágyat gerjeszt majd minden férfiban, aki látja; vére tiszta varázslóvér lesz, hogy kettejük ivadékai a legkiválóbb mágikus képességeket örököljék; és legalább akkora vagyonnal fog bírni, mint ő, a mágus, hogy kettejük kényelmes élete a kibővült háztartásban is biztosítva legyen.

Ötven esztendő is beletelhetett volna mindezen kívánalmaknak megfelelő leányt találnia, azonban úgy esett, hogy már másnap ráakadt egy ilyen hajadonra, ki épp akkor érkezett a vidékre, hogy rokonait meglátogassa.

Az ifjú boszorkány páratlan mágikus tehetség és rengeteg arany birtokosa volt. Szépsége megdobogtatta minden férfi szívét, aki csak megpillantotta – minden férfiét, egyet kivéve. A mágusban nem ébredt semmiféle érzés. Mivel azonban meglátta a hajadonban a keresett kincset, udvarolni kezdett neki.

Mind, akik látták a mágus modorának e hirtelen változását, elámultak, és a leány tudtára adták, hogy ott ért el sikert, ahol előtte százak buktak el.

Az ifjú boszorkányt lenyűgözte, egyszersmind riasztotta a mágus közeledése. Sosem volt dolga még ilyen különös, zárkózott férfival, kiből a bókok langy függönyén át ilyen fagyos hideg sugárzik. Rokonai azonban felettébb kívánatosnak ítélték kettejük frigyét, s hogy elősegítsék azt, elfogadták a mágus invitálását a hajadon tiszteletére rendezett pompás lakomára.

Az arannyal-ezüsttel terített asztal válogatott borok és ínycsiklandó étkek terhe alatt roskadozott. A muzsikusok selyemhúrú lantokat pengetve foglalták dalba a szerelmet, amit uruk nem ismert soha. A hajadont trónra ültették a mágus oldalán, s ő költőktől lopott lágy szavakat duruzsolt a leány fülébe, melyek értelméről sejtelme sem volt.

A szép boszorkány zavartan hallgatta udvarlóját, s végül így felelt neki:

- Ékesen szólsz, mágus, s szavaid kedvemre volnának, ha hihetném, hogy van szíved!

A mágus elmosolyodott, és biztosította hölgyét, hogy ezt a kétségét hamar eloszlatja. Megkérte őt, hogy kövesse, s vendégeit otthagyva levezette a leányt a zárt pincébe, ahol legdrágább kincsét őrizte.

Ott volt, megbűvölt kristályládikába zárva, a mágus dobogó szíve.

E szívet, mely régen elszakíttatott szemtől, fültől és ujjaktól, nem ejthette rabul se szépség, se dallamos női hang, se selymes tapintású bőr. A hajadon elborzadt, mert a szív aszott volt, és hosszú, fekete szőr nőtte be.

- Mit tettél, boldogtalan?! – jajdult fel a leány. – Esdve kérlek, tedd vissza nyomban a helyére!

A mágus, belátván, hogy csak így járhat választottja kedvében, elővette pálcáját, kinyitotta a kristályládikát, és visszahelyezte a szőrös szívet keble üregébe, hol az egykor lakott.

- Immár ép vagy újra, és megismerheted az igaz szerelmet! – ujjongott fel a hajadon, azzal átölelte a mágust.

A lágy, fehér karok érintése, a leány lélegzetének hangja a fülében, a leomló arany hajfürtök illata – mindezek dárdaként hatoltak a mágus frissen felébredt szívébe. Hanem a szív elvadult hosszú száműzetése során, vakká s kegyetlenné vált sötét börtönében, és ocsmány sóvárgás érlelődött benne.

A vendégek hamar felfigyeltek rá, hogy a ház ura s a hajadon eltávozott körükből. Kezdetben nem törődtek vele, s végül elhatározták, hogy a keresésükre indulnak.

Tűvé tették utánuk a kastélyt, s végül eljutottak a pince mélyére, ahol borzalmas látvány tárult a szemük elé.

A hajadon felhasított kebellel, holtan hevert a földön, s mellette ott kuporgott a tébolyult mágus. Baljának véres ujjai között nagy, sima, fényes szívet tartott, nyalogatta, cirógatta azt, és fogadkozott, hogy kiváltja vele a sajátját.

Jobbjában varázspálcáját markolta, s próbálta kiemelni kebléből az aszott, szőrös szívet. Hanem a szőrös szív, mely erősebb volt gazdájánál, ódzkodott tőle, hogy elváljon érzékeitől s visszatérjen a koporsóba, hol oly sokáig senyvedett.

A mágus a borzadó vendégek szeme láttára eldobta pálcáját, s ezüstpengéjű tőrt ragadott kezébe. Eztán sem tűri, hogy szíve uralkodjék felette – így fogadkozott, azzal kivágta kebléből szívét.

Két kezében egy-egy szívvel, diadalittasan egyenesedett fel – aztán rázuhant a hajadon hűlő tetemére, és kiszenvedett.

(Forrás: J.K.Rowling -- Bogar bárd meséi)

~¤~ Vissza a Menübe! ~¤~

~¤~ Vissza a Főoldalra! ~¤~

 
Pottermore

http://static.tumblr.com/ge6lmez/zVclrffuc/tumblr_lrbdhqprj61qhjdd1o1_500.jpg

A Pottermore egy hivatalos website, melyet J.K. Rowling maga is szerkeszt. Egy interaktív kalandos úton végig járhatod az egész Harry Potter történetet, miközben sok-sok érdekességet és új információt olvashatsz J.K. Rowlingtól.  Számos játék és olvasnivaló vár rád. Az oldal 2012. április 14.-e óta működik, és azóta már rengeteg exklúzív információ látott napvilágot a Harry Potter világáról.

Ha még nem csatlakoztál volna, ne szalaszd el az alkalmat, mindenképp érdemes felnézned. Ezenkívül megtalálsz itt a Transportuson is egy külön Pottermore-os részt, ahol bizonyos részeket magyarul is elolvashatsz (bővítés alatt).


 
Navigation
http://25.media.tumblr.com/2e65a8b0050e4f06b3095dd33d15c295/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o10_250.gif
¤01¤ Bölcsek Köve
főoldal: napi friss hírek
http://25.media.tumblr.com/dcde5d83afb9aea5f686383d051f03c2/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o2_250.gif
¤02¤ Titkok Kamrája
archívum:
régebbi hírek
http://31.media.tumblr.com/aa72d35cc2fbe60895d039721cda3a76/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o6_250.gif
¤03¤ Azkabani Fogoly
menü: oldal alap dolgai
http://25.media.tumblr.com/8e08bb2cc82d8e51ef0136917a17b7a6/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o4_250.gif
¤04¤ Tűz Serlege
extrák: minden egyéb
http://25.media.tumblr.com/2249b195c716881c7d84315773a346c4/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o3_250.gif
¤05¤ Főnix Rendje
gallery: rengeteg képpel
http://31.media.tumblr.com/db2a0f66a7ad6b9582731fe27d7b47ac/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o5_250.gif
¤06¤ Félvér Herceg
merengő:
videók
http://31.media.tumblr.com/a47ffcee179477c4e558340a28449d46/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o8_250.gif
¤07¤ Halál Ereklyéi
invito: keresd a szerkesztőt
 
Chat

Szabályok:

¤ kultúráltan beszélj (panaszkodni is lehet kultúráltan!)
¤ ne írj más nevében!
¤ itt kérhetsz cserét!
¤ hírdethetsz is, de erre van egy külön hírdető könyv is itt! /Új!/
¤ legfontosabb: érezd jól magad!
¤
avatárok a chathez:

További avatárakhoz katt a fenti képekre!


http://25.media.tumblr.com/eaf6099909847949b065238f9f71230e/tumblr_mq3nluADWL1s61hnfo1_500.gif
 

 

 

 
 
 
Zsupszkulcsok

Szabályok:

 ¤ cseréért jelentkezz a chatben!
 ¤ én is kiraklak, te is kiraksz!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, szó nélkül leveszlek!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt!

21/7 hely szabad

Képre vár: devil-hunters.gp, jganthony.gp, jegvirag.gp,

 
Mágiaügyi Minisztérium

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Invito
Indulás: 2009-04-05
 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******